SiD

Idrettstinget 2019 fra et ungt perspektiv | Victoria Valner

 • Victoria Valner (19)
  , styremedlem og leder for ungdomskomiteen i Norges kampsportforbund

Olsen, Geir / NTB scanpix

Ja, det var i baren folk var, men det var ikke en person jeg snakket med, som var det minste beruset. Dette var min første positive overraskelse .

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg har til tider følt veldig på hvordan det er å være ung, og at folk ikke tar meningene og forslagene dine seriøst. Det er derfor jeg gleder meg til å fortelle om mine opplevelser fra Idrettstinget på Lillehammer.

Jeg var med som deltager på programmet «unge observatører». Hovedoppgaven vår var å lytte og observere.

Vi fikk se det idrettspolitiske spillet som foregikk i pausene og på kvelden. Som VG sa det, «det er livsfarlig å legge seg». Og når folk begynte å flokke til baren, kom fordommene mine frem, på grunn av ryktet idretten har fått for å være en fyllefest.

Fordommer

Men som det så altfor ofte er, er fordommer nettopp fordommer – basert på alt annet enn faktisk erfaring.

Ja, det var i baren folk var, men det var ikke en person jeg snakket med, som var det minste beruset. Dette var min første positive overraskelse i løpet av helgen, men det skulle ikke bli min siste.

Privat

Lørdag fikk vi unge observatører et foredrag om nettverking, og det var som jeg mistenkte – alt handler om å gjøre seg synlig og tilgjengelig og å tørre å gå bort å si «hei» til noen man ikke kjenner.

Så under middagen var dette mitt mål: Jeg skulle finne meg det bordet der jeg kjente færrest mulig, og ha snakket med alle innen kvelden var omme. Jeg fikk høre det skulle bli en krevende oppgave. Men her kom helgens andre overraskelse. Det er lenge siden jeg har hatt en så hyggelig kveld.

Varmende ord

Jeg hadde gleden av å sitte sammen med folk fra Norges studentidrettsforbund, Norges luftsportsforbund og representanter fra flere idrettskretser i nord, i tillegg til Berit Kjøll, vår nye idrettspresident.

Les også

Én stemme unna loddtrekning: Berit Kjøll vant valgthriller mot Mollekleiv

Samtalene kom lett i gang. Og for noen samtaler. Jeg opplevde at jeg ble hørt, de virket alle genuint interessert i det jeg hadde å si, og de delte nyttige erfaringer. Jeg tør nesten påstå at jeg i løpet av de tre timene vi satt der, har fått meg nye venner – helt uavhengig av alder.

Og når kvelden ble avsluttet med varmende ord om at de ble glad av mitt engasjement, at jeg har så mye klokt å si, at jeg er så moden, at det har væt givende å sitte med meg – vel, det fikk meg nesten på gråten.

Fikk det bekreftet

Kronen på verket for min del var når Berit Kjøll valgte å bli sittende og prate med meg i stedet for å gå for å sanke stemmer til morgendagens valgkamp. «Da får de heller komme hit, så kan de snakke med oss begge».

Jeg var ikke i seng før klokken tre den kvelden. Og som om ikke alt dette var nok, var det ledervalg neste dag. Og her fikk jeg virkelig bekreftet at Norge er fullspekket med personer med ekte idrettsengasjement, og at ikke én person var der for maten eller alkoholen.

Det var ekte engasjement og et genuint ønske om det beste for idretten som var drivkraften. Med en enorm respekt for demokratiet i ryggraden.

Berit Kjøll vant valget med knappe to stemmer, allikevel var hele salen på beina og leverte en stående applaus da resultatet var klart.

Hele helgen har gitt meg et styrket inntrykk av idretten og styrket mitt pågangsmot og mitt ønske om å få lov til å være en del av dette herlige miljøet med idrettsglede som fokus.


Les også

Valgkomitélederen svært overrasket: – Den samme ukulturen som det siste styret ble felt på

Les også

Slik vant hun maktkampen: La seg sist – avviser drittpakker

Les også

«Berit Kjøll bommet på første skudd»


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Les mer om

 1. Berit Kjøll
 2. Idrett
 3. Ungdom

Relevante artikler

 1. SID

  Historien om en gutt som ikke ville spille fotball, men gjorde det likevel

 2. SID

  Hvert år skjer det flere ran i Oslo. Nå er jeg blitt et av ofrene.

 3. SID

  Snart blir jeg 21. Jeg har fortsatt ikke hatt sex.

 4. SID

  Hvorfor må så mange flerbrukshaller stå tomme?

 5. SID

  Svarer Joacim Lund: «Smålig å heve seg over motparten ved å kalle dem barn»

 6. SID

  Du er et forbilde. Ikke glem det.