SiD

Klimastreikerne er blitt hørt i statsbudsjettet | Hilde Alice S. Gunvaldsen

 • Hilde Alice S. Gunvaldsen (19)
  Hilde Alice S. Gunvaldsen (19)
  Sentralstyremedlem i KrFU
Regjeringen setter av 1,8 milliarder til fornybarsatsing. Regjeringen gir 1,2 milliarder mer til kollektivtransporten. Dette trekker skribenten frem som eksempler på hvorfor klimastreikerne blir hørt i årets statsbudsjett.

I dette stadsbudsjettet er det blitt dyrt med utslipp, miljøvennlig adferd belønnes og vi søker etter grønne energiformer.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Når statsbudsjettet fremlegges, vekkes det politiske Norge til liv. Det kan sammenlignes med en festdag, nesten som det politiske Melodi Grand Prix. Det er knyttet mange ønsker og forhåpninger til et budsjett. Blir det et grønnere preg på budsjettet eller blir det gråere?

Helena Hertzberg Bugge fra Grønn Ungdom hadde ikke store forventninger til statsbudsjettet, men hun ble likevel skuffet, skriver hun på Si ;D.

Mange tusen norske barn og ungdom har det siste året streiket i skoletiden for klima. Jeg mener at vi har fått igjen for alle streikene og engasjementet vårt i dette statsbudsjettet.

Regjeringen setter av 1,8 milliarder til fornybarsatsing. Regjeringen gir 1,2 milliarder mer til kollektivtransporten. Samtidig øker CO₂-avgiften med fem prosent fordi det ikke skal lønne seg å ødelegge kloden vår. Fordelene ved å eie en elbil opprettholdes, og det blir billigere og dermed enklere å ta grønnere og mer miljøvennlige valg.

Hilde Alice S. Gunnvaldsen (17), Rogaland KrFU.

Å redde jorden er vår tids største utfordring og noe vi alle har et ansvar for å løse i et fellesskap, noe statsbudsjettet legger til rette for. Skal vi komme oss ut av klimakrisen, må både politikken, industrien og vi privatpersoner være mer villige til å omstille oss.

I dette stadsbudsjettet er det blitt dyrt med utslipp, miljøvennlig adferd belønnes og vi søker etter grønne energiformer.


Vil du lese mer fra våre Si ;D-skribenter?

Les også

 1. Slik vil lommeboken din bli påvirket av neste års statsbudsjett

 2. Helena Hertzberg Bugge: – Når skal dere slutte å svikte oss på klimafronten?

 3. På tide å kutte støtten til Human Rights Service

 4. Kapitalismen er nøkkelen til å løse klimakrisen


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

 1. Klima
 2. Miljø
 3. Statsbudsjettet
 4. Klimapolitikk
 5. Grønn Ungdom