SiD

Bli kjent med en trønder - og innse at Oslo suger

  • Ntnu
  • Student I Trondheim

Uansett hvor du ferdes vil du lokkes av de flinke pikene og perfeksjonistiske guttene, skriver Martin Gunderesen (23) til fremtidig student (20). Foto: Løvland, Marianne

Si;D-innlegg: Her er hovedgrunnene til at Trondheim er en bra by å studere i.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Kjære fremtidig student (20), som spør i Si ;D 12.01 om Trondheim er som Asker. Du er dessverre fanget i en overflatekultur, og den kommer du nok aldri helt unna.

Du har helt rett, superlativene som svermer om studentbyen Trondheim er mistenkelige. Selv kjenner jeg avsmak i munnen når NTNU reklamerer for seg selv: "Forandret verden siden 1910, "Norges skarpeste hoder", "kunnskap for en bedre verden", og "kjærlighetsgaranti".

Selv den ivrigste russebussen kan skjære grimaser av selvskrytet.

For meg er det to hovedgrunner til at Trondheim er bra å studere i. For deg vil det kanskje være noe helt annet hvis du flytter opp hit.

Hver sjette er student

Trondheim er en by hvor studentene bor sentrumsnært. De fleste går eller sykler til forelesning og fest. Humanistene og samfunnsviterne har som oftest månedskort på bussen for å komme seg til campus Dragvoll.

Det nedslitte drivhuset tyve minutter unna sentrum er uhensiktsmessig plassert, men ikke urimelig om du sammenligner med reisetider i Oslo, Bergen og Stavanger.

At hver sjette innbygger er student merkes på kollektivtrafikken, som er god for sentrumsområdene.

Mange tilbud

Trondheim er en by hvor studentene deltar. Linjeforeningene ved NTNU har vært en pådriver for å inkludere hver eneste nye student. Foreningene arrangerer hvert år en to uker lang fadderperiode med og uten rusarrangementer.

For mange er dette første møtet med frivillighetskultur, en kultur som definerer studenttilværelsen for mange. Linjeforeningene gjorde en undersøkelse i 2013, som viste at over én av ti studenter var med å arrangere noe sosialt eller faglig på campus Gløshaugen.

Noen tar deretter steget videre og blir aktive på Studentersamfundet, eller noen av de utallige andre organisasjonene i byen. Idrettslaget til NTNU (NTNUI) har tilbud i over 50 ulike sporter og har 12 000 medlemmer.

Bli kjent med trøndere og vestlendinger

Uansett hvor du ferdes vil du lokkes av de flinke pikene og perfeksjonistiske guttene. NTNUI og Studentersamfundet har sin andel overflaterunkere, men de trives ofte sammen. Siden du selv har vokst opp blant dem, burde de være lette å kjenne igjen, og lette å omgå.

Mitt råd til deg er å søke studentbolig hos studentsamskipnaden og velge bort cava-versene med «gutta fra Asker». Hvis de var så fæle å være med, kan du klare deg uten.

Prøv deg på egne bein, og bli kjent med en trønder. Det er ikke så mange av dem ved Dragvoll og Gløshaugen, men de prater morsomt og jekker ned slitsomme osloværinger.

Bli også kjent med noen vestlendinger når du først er i gang, de vil minne deg om at Oslo suger.

Lykke til, da!


Her er innlegget Martin svarer på:

Les også

Egen Asker-ghetto og hierarkisk studentmiljø. Er Trondheim som Asker?

Ungdomsmiljøet i Asker har blitt diskutert heftig. For eksempel her:

Les også

«Den brutale sannheten om Asker: Enten er du kul ellers er du taper, og alle de kule drikker og har hatt sex.»

Mange sliter med ensomhet i studietiden:

Les også

Studietiden kan være den beste og den verste. Du er fri, men likevel er det så enkelt å lukke døren til hybelen

Følg Si ;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid)

Martin Gundersen (23)

Les mer om

  1. Trondheim
  2. Oslo