Konkurranse: Hva har gått bra i 2020?

2020 er et annerledes år for de aller fleste. Men hva er det som har gått bra?

Birgit Skarstein på dansegulvet i Skal vi Danse, en demonstrant fra en Black Lives Matter-markering og en deltaker i Pride. Si ;D inviterer til skrivekonkurranse om de gode historiene fra 2020.
  • Si ;D-redaksjonen
    Si ;D-redaksjonen
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Vi i Si ;D ønsker å invitere deg mellom 13 og 21 år til å fortelle de gode historiene fra 2020. Og hva vi kan lære av dem.

Dette kan enten være personlige seire, som at du taklet noe som har vært vanskelig, eller positive endringer i samfunnet rundt deg, som hvordan du synes skolen din eller politikere har håndtert pandemien.

Fortell om det som har vært positivt, men se gjerne fremover, og forsøk å komme med forslag til løsninger på utfordringer som fremdeles trenger å løses - enten i ditt eget liv eller i samfunnet.

Send din historie på maks 3000 tegn med mellomrom til sid@aftenposten.no, og du er med i konkurransen! Frist er søndag 25. oktober, 23.59.

Hva kan jeg vinne?

Vinneren stikker av med 5000 kroner, annenplass får 3000 kroner, og tredjeplassen vinner 1500 kroner. I tillegg blir tekstene trykket i Aftenposten og publisert på ap.no. Vinnerne kåres av Si ;D-redaksjonen i Aftenposten.

Hvordan gjør jeg det bra?

  1. Tenk utenfor boksen: Forsøk å være kreativ, både når det gjelder form og innhold. Les deg opp på hvilke temaer som ofte er skrevet om i Si ;D, og forsøk å finne et nytt tema eller en ny vinkling.
  2. Vær både personlig og politisk: Tør å være personlig og sårbar samtidig som du løfter blikket og fokuserer på hvordan teksten din er relevant for flere enn deg.
  3. Bruk gjerne et lekent språk: Unngå å skrive tungt og avansert. Gjør teksten din levende og fargerik!

Om du har spørsmål, skriv til sid@aftenposten.no eller direkte til Si ;D-ansvarlig på jakob.semb.aasmundsen@aftenposen.no.

God skrivelyst, og lykke til!