Det virker som om Pakistan gir blaffen | Zain Abbas

  • Zain Abbas (16)
Er det for mye å be om at de for en gangs skyld kan oppføre seg som en ordentlig nasjon? spør Zain Abbas (16). Bildet viser statsminister Nawaz Sharif da han besøkte Oslo i fjor.

Si ;D-innlegg: Pakistan er kanskje en fantastisk nasjon, men det er også en udugelig en.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Pakistan er ikke bare en uavhengig stat, men hjem til over 190 millioner mennesker. Mennesker som nekter å dø.

De er som skapningene i Douglas Adams Vogons. De rare, slimete skapningene nekter bare å dø, til tross for at dommedag er nær. De fortsetter å kjempe, helt til de ikke kan mer.

Det er det samme med Pakistan.

Men dessverre er det ingenting de – vi – er gode på. Vi spiller sport, men vi taper alltid. Økonomi bryr vi oss aldri seriøst om. Frihet, hva betyr det? Og hva med utdannelse? Det er en vits.

Terroristene slipper unna

Etter å ha tenkt på dette, lurer jeg på om hele den pakistanske nasjonen faktisk lider av jodmangel.

Etter Peshawar-angrepet i 2014 forventet det pakistanske folket noe stort fra presidenten Nawaz Sharif. De forventet en perfekt plan som kunne fjerne disse kalde terroristene i Pakistan for godt, men nei.

Etter å ha diskutert i over to uker, kom de med en løsning. En20 ting å gjøre-liste. Patetisk.

Det kom noe ut av det, som at de hang terroristene, men det er det eneste som faktisk gjorde en forskjell i nasjonen. 20-point National Action Plan (NAP) er en plan som er veldig abstrakt og bred, og kan ta en livstid å fullføre.

De gjør ingenting med fengselssystemet sitt heller. Terroristene truer og dreper dommere og vitner – og slipper unna.

Folket lider

Sammenlign Pakistan etter Peshawar med USA etter 9/11 og India etter Mumbai-angrepene i 2008. Det virker nemlig som om Pakistan er den eneste nasjonen som gir blaffen.

Etter å ha lest en drøss med artikler om Pakistan, er det kun ett spørsmål som dukker opp i tankene mine: Er det for mye å be om at Pakistan for en gangs skyld kan oppføre seg som en ordentlig nasjon?

Noen vil nok tenke at Pakistan ikke er en nasjon engang.

Man kan ikke klandre folket for tapet av nasjonalitet i Pakistan. Jeg har sett ansiktsuttrykkene til det pakistanske folket etter å ha tapt en cricketkamp mot India, og det er veldig tydelig at de gråter på grunn av deres nasjons tap.

De ordentlige synderne i Pakistan er terroristene og politikerne

De ordentlige synderne er terroristene og politikerne. De har ikke gjort annet en å ødelegge nasjonen, og det er folket som nå lider. Det samme skjedde i 1947.

Pakistan er kanskje en fantastisk nasjon, men det er også en udugelig en, og jeg tror at det aldri vil bli noe bedre, med mindre politikerne og folket begynner å samarbeide.


Mer om Pakistan?