SiD

Homofile er gode foreldre

Homofile par som får adoptere er mye bedre foreldre enn mange heterofile par som får barn på egen hånd.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

I 2009 fikk homofile foreldre rett til å adoptere barn på lik linje med heterofile, men mange er fortsatt uenige i dette. Jeg synes det er trist at homofile par skal fremstilles som dårligere foreldre, eller mindre omsorgsfulle. Det er de selvfølgelig ikke. Det eneste som skiller et homofilt par fra et heterofilt par er at de liker en person av samme kjønn, og dette er ikke noe de kan velge selv.

Handler ikke om barnets beste.

Mange barn ville vært overlykkelige for å få et trygt og stabilt hjem, uavhengig av om begge foreldrene deres er av samme kjønn. Noen mener homofile par er egoistiske og ikke tenker på barnets beste. Jeg tror dette er en tilvenningssak, og at barnet vil trives med homofile foreldre like mye som det hadde gjort med heterofile foreldre. Barn av homofile foreldre blir like glad i foreldrene sine, som barn av en mann og en kvinne.

Alkoholikere kan få barn.

Det homofile paret vil bli sjekket godt slik at barnet vil få det best mulig, på samme måte som heterofile par som søker om å få adoptere blir sjekket. Derfor ser jeg ingen grunn til å bekymre seg for om barnet vil få nok omsorg, om det er godtatt og om det er ønsket i familien. Mange heterofile foreldre burde aldri fått lov til å få barn, og det er ingen lov som sier at man ikke kan få barn hvis man for eksempel er alkoholiker. Jeg tror at mange homofile par er mye bedre egnet til å være foreldre enn mange av de heterofile som får barn på egen hånd.

Jeg virkelig at samfunnet vårt utvikler seg slik at det blir like naturlig at homofile par får adoptere som at et heterofilt par får adoptere. Det viktigste av alt er jo at barnet får mye omsorg og en trygg grunn å vokse opp på. Det handler ikke om hvilket kjønn foreldrene er. De som er imot at homofile skal få adoptere burde rett og slett droppe fordommene og gi dem en sjanse.

Ada Gløersen Tronrud (15)