SiD

Det neste tiåret vil forandre alt | Sofie Sinnes

  • Sofie Sinnes (13)
    Sofie Sinnes (13)
Klimaendringene bekymrer meg, men jeg går inn i det nye tiåret med håp, skriver Sofie Sinnes (13)

Da jeg var tre år bekymret jeg meg for å bli eldre, for at jeg ikke kunne vise alderen min med fingrene mine lenger. Nå er det klima som bekymrer meg.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Nå har vi gått inn i et nytt tiår. I 2010 var jeg tre år gammel. Jeg hadde ikke begynt på skolen, men min største bekymring var å bli så gammel at jeg ikke lenger kunne vise hvor gammel jeg var med fingrene mine.

Nå er jeg 13 år og har begynt å tenke på andre ting, som for eksempel klimaendringene. Det tenker jeg ganske mye på egentlig, fordi det vil ha konsekvenser for min og andres fremtid.

Sofie Sinnes (13)

Det er med litt forskjellige følelser at jeg tenker på klimaendringene.

Noen ganger er jeg så sint at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Andre ganger er jeg lei meg. Jeg lurer på hvordan det vil gå med verden når politikerne bare fortsetter som før, selv om skoger brenner, isen smelter og arter dør ut. Men jeg tenker også på det med å ha håp. Det er jo tross alt fremtiden min det er snakk om og da må jeg jo nesten ha håp. For jeg tror at vi kan endre oss.

Folk har begynt å våkne, og jeg tror at mange vil endre seg. Derfor går jeg inn i dette tiåret med håp og viljestyrke. Jeg håper dette tiåret vil forandre alt.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.Les også

  1. 2019 var grådighetens år

  2. Klimafotavtrykket vårt vises i været på kloden hver eneste dag

  3. Jeg har vært klimaaktivist i seks år, men aldri vært så provosert som nå


Les mer om

  1. Klimaendringer
  2. Fremtiden