Hold motet oppe. Det vil bli bedre. | Pamir Ehsas

I søken etter å realisere drømmene dine vil du møte på motgang.

Pamir Ehsas (25) på Universitetsplassen i Oslo. Han drømte om å studere jus da han var yngre. Nå fullfører han siste semester ved UiO.
  • Pamir Ehsas
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Som 15-åring var det hjerteskjærende å være vitne til den enormt urettferdige hverdagen barn på min alder møtte på i Afghanistan. Derfor skrev jeg en tekst i Si ;D som skulle vise seg å forandre livet mitt.

Ville hjelpe

Vold. Fattigdom. Flukt. Utrygghet. Død. Dette er ordene som beskrev hverdagene til afghanere flest. Samtidig følte jeg at det internasjonale samfunnet sviktet afghanske barn. At vi sviktet. At jeg sviktet dem.

Så lenge jeg kunne huske, har jeg ønsket å stoppe urettferdigheten afghanske barn møtte på. Som tenåring bestemte jeg meg derfor å grunnlegge Brighter Tomorrow.

Om jeg så kunne hjelpe ett barn, ville det bety all verden for meg.

Jeg hadde hverken tilgang til ressurser eller nettverk, og overalt ble jeg møtt med lukkede dører. Det var da alle odds var imot meg, da lyset i enden av tunnelen virket til å forsvinne, at jeg satte ord på urettferdigheten jeg følte.

«Du har kanskje overhørt deres rop om hjelp, men jeg ønsker at du hører mitt.» Slik lød innlegget mitt som ble publisert i Si ;D for 6 år siden.

Vil bli bedre

Seks år senere har arbeidet vårt med Brighter Tomorrow sikret utdanningen til mer enn 2000 barn og unge i Afghanistan, og en overvekt av disse barna er jenter.

Jeg ønsker å adressere denne teksten til deg, til fremtiden. Den ufiltrerte sannheten er at i søken på å realisere drømmene dine, vil du møte på motgang. Du vil møte på utfordringer. Det vil virke uoverkommelig.

Det er under de vanskeligste tidene jeg vil at du skal minnes at enhver utfordring har sitt vendepunkt. Det vil bli bedre. Du vil lykkes.

Hold motet oppe. Fordi verden er avhengig av at ildsjeler som deg realiserer drømmene sine.

Pamir Ehsas (25) på Universitetsplassen i Oslo. Han drømte om å studere jus da han var yngre. Nå fullfører han siste semester på UiO.

Tre kjappe med Pamir Ehsas:

Hvordan var det å skrive i Si ;D?

Helt uvirkelig! Som Si ;D-kommentator oppsto også et av mine livs viktigste begivenheter når jeg fikk intervjue heltinnen Malala.

Er det noe du angrer på at du skrev eller ikke skrev?
Jeg har angret litt på at jeg ikke fullførte en påbegynt tekst som trakk linjer mellom afghanske kvinner i dag og skildringene til Camilla Collett i Amtmannens Døtre.

Hvordan kan vi sørge for at ungdom får en enda tydeligere stemme i samfunnsdebatten i tiden fremover?
Jeg synes alle store medieaktører bør sette av spalte- og nyhetsplass til barn og unge hver eneste dag. Det er veldig trist at samfunnsdebatten for barn og unge nærmest kun skjer i Aftenposten i dag.


Her er andre Si ;D-legenders bidrag til serien «Femten i fremtiden»:

Les også

Vi lever som om vi har tre jordkloder | Hulda Holtvedt

Les også

Digitalisering vil bidra til å forsterke kroppspress | Ulrikke Falch

Les også

Dagens ungdom har ikke et fristed fra haterne | Siri Vålberg Saugstad


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.