Jeg var klart dårligst i langrenn, men hadde det innmari gøy. Respekter det! | Stine Bentzen

  • Stine Bentzen (14)
Fra en av de taperne dere helst ikke vil ha i nærheten av de medaljevinnende ungene deres: Vær så snill og respekter at noen bare er der for å ha det gøy! skriver Stine Bentzen (14).

Si ;D-innlegg: Hilsen fra en av de taperne dere helst ikke vil ha i nærheten av de medaljevinnende ungene deres.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Det er godt mulig at ungen din er best i sin idrett eller at du skjemmer bort ungen din med det beste utstyret. Det er godt mulig at du tvinger ungen din på trening, lager den riktige maten eller oppnår enormt mye glede gjennom dine barns prestasjoner.

Men er det mulig at dere kan ha litt sympati og respekt for oss som drev med idrett fordi det var gøy?

Trist hvis venner splittes

I løpet av mitt siste år som aktiv langrennsløper slo jeg som oftest bare et fåtall andre jenter: De som ikke møtte opp, eller de som brøt rennet av varierende årsaker. Jeg var klart dårligst på nesten hver eneste trening. Likevel syntes jeg det var innmari gøy å drive med langrenn!

For langrenn var først og fremst en sosial arena, et godt nettverk, noe å drive med.

Det er veldig trist hvis slike vennskap blir ødelagt av tall, splittet av konkurransen.

Og greit nok er det at vi tillater konkurranse i ungdomsidrett, det må på et eller annet tidspunkt være lov å bli god i noe, men bredden i norsk idrett må ikke forsvinne.

Les også

Nicoline (13): Du gleder deg til cup. Så ser du navnet ditt på andrelaget.

En 13-årsgrense?

Et stafettlag med langrennsløpere bør ikke toppes for tidlig. Det er ingen som ønsker å ta ansvar for at dette skjer, de topper fordi alle andre gjør det. Jeg tror en grense på 13 år er en god grense for å skape bredden vi ønsker i norsk barneidrett.

Så ja, fra en av de taperne dere helst ikke vil ha i nærheten av de medaljevinnende ungene deres: Vær så snill og respekter at noen bare er der for å ha det gøy!


Under 21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Mer om idrett? Kanskje vil disse Si ;D-innleggene også interessere deg: