SiD

Mamma og pappa, fortell om det dere gjorde feil!

Fortell barna deres at dere slet med matte på ungdomsskolen, at dere måtte droppe ut av universitetet et år, at dere fikk dårlig karakter på eksamen.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
Barna deres har godt av å vite at forbildene deres ikke er helt perfekte og ikke alltid har vært det. Det kan føre til at barna ikke blir så redde for hvordan ting går for tiden, fordi det gikk bra med foreldrene.

Hvorfor er det så mye stress rundt det å være perfekt? Fordi ingen snakker om det.

Jeg er en av de som stresser og sliter gjennomsnittlig på skolen, som faktisk ikke er så ille. Men jeg føler at jeg gjør det dårlig fordi jeg sammenligner meg selv med mine søsken og foreldre.

Jeg tenker hele tiden at jeg er den eneste i familien som gjør feil, men vet innerst inne at det faktisk ikke er slik. Jeg vet at faren min gjorde det dårlig på enten gymnas eller universitetet. Jeg vet at moren min møtte veggen på et eller annet tidspunkt.

Men foreldrene mine, som sikkert mange andre, snakker ikke om det de har gjort galt. Kanskje fordi de vil stå frem som gode rollemodeller. Jeg tror denne holdningen er farlig. Hvis foreldre aldri snakker om det de gjorde dårlig, hvordan skal barna føle at det er ok å feile?

Derfor sier jeg til foreldre der ute: Snakk om problemene deres. Fortell barna deres at dere slet med matte på ungdomsskolen, at dere måtte droppe ut av universitetet et år, at dere fikk dårlig karakter på eksamen.

Barna deres har godt av å vite at forbildene deres ikke er helt perfekte og ikke alltid har vært det.

Det kan føre til at barna ikke blir så redde for hvordan ting går for tiden, fordi det gikk bra med foreldrene. Da kommer det til å gå bra med dem også.

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid).

Les også

  1. NRK gjør ikke nok for ungdommen

  2. Jeg ønsket meg ikke anoreksi

  3. Asylbløffen

Storm (17)