Ville Jesus vendt seg vekk fra homofile ungdommer?

I stedet for å se på enkeltdetaljer i Bibelen bør vi heller tenke hva Jesus selv ville gjort, skriver Kristen, bifil jente (13).

I stedet for å se på enkeltdetaljer i Bibelen, bør vi heller tenke hva Jesus ville gjort.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Svar til «Kristen gutt (15) som skrev dette innlegget til Si ;D

Les også

- Det kan høres ganske trangsynt og umoderne ut. Men det er sånn det er i kristendommen

Kjære «Kristen gutt (15)» og guttogjente.no: Hadde jeg fått 10 kroner hver gang dere og deres meningsfeller sier at i kristendommen er ekteskapet kun mellom mann og kvinne, hadde jeg vært rik.

Likevel har jeg aldri fått noen virkelig god forklaring. Dere har riktignok kommet opp med noen bibelvers, for så å ta dem helt ut av sammenheng.

Når jeg har stilt spørsmål til den kristne nettsiden guttogjente.no, får jeg alltid samme svar: Bibelen er tydelig på at det er skadelig å leve med en person av samme kjønn.

Dette er et tradisjonelt kristent verdisyn. Jeg savner et godt svar basert på helheten i Bibelen.

I stedet for å se på enkeltdetaljer, bør vi heller tenke hva Jesus ville gjort.

Ville han virkelig fortalt fortvilte ungdommer at de skulle leve alene resten av livet? Kristendommen handler ikke om å utestenge mennesker; den handler om å elske sin neste som seg selv, uansett hvem den er.

«Kristen gutt (15)» skriver at han ikke finner noe i Bibelen som motsier hans tolkning. Det er nok ikke så rart, når ordet homofili ikke eksisterte før på 1890-tallet.

Bibelen omtaler dessuten bare i enkelte vers homofil sex, ikke homofil kjærlighet. For hva med de utallige versene som sier hvor viktig det er at vi elsker hverandre og ikke dømmer hverandre?

I 1. kor 13,13 står det til og med at kjærligheten er større enn troen, og troen gir deg, ifølge Joh. 3,16, evig liv. Men nok referering til enkeltvers; helheten i Bibelen er det viktigste, og den handler kun om kjærlighet og å være god mot andre.

Les flere innlegg fra den samme debatte her:

Les også

- Tør du gjette hvor mange ganger det i Bibelen forbys å spise skalldyr?

Les også

«Det gamle testamentet gjelder ikke»

Bifil Jente (13)