SiD

Vi bærer sorgen sammen. Det er alle unntatt terroristene tjent med | Johannes Kiese

Si ;D-innlegg: Jeg ønsker meg en kraftig, felles stemme som kompromissløst tar avstand fra enhver form for terror.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Mitt ønske til alle dere der ute: La kraften være fylt med kjærlighet, varme og omtanke! På den måten bærer vi sorgen sammen, og det er alle unntatt terroristene tjent med, skriver Johannes Kiese (18). På bildet: Folk samles utenfor det franske konsulatet i Montreal. Foto: Graham Hughes/The Canadian Press via AP/NTB Scanpix

I skrivende stund er klokken 11 minutter over 2. Det meldes foreløpig om at minst 140 menneskeliv har gått tapt i terrorhandlingene i Paris fredag kveld (tallet er lørdag morgen justert til minst 127 omkomne, red.anm.).

Jeg kjenner både en følelse av tristhet, og et sinne som bobler inni meg.

Det er forferdelig å tenke på at alle disse menneskene som nå er drept, ikke har gjort annet enn å eksistere. Eksistere på veldig feil sted, til veldig feil tid.

En kraftig, felles stemme

Nesten enda mer forferdelig er det å tenke på at akkurat nå er det flere hundre familier og pårørende som nettopp har mistet sin eller sine aller nærmeste. Det gjør meg helt oppriktig trist.

Det er en av grunnene til at jeg skriver nå.

Jeg kjenner både en følelse av tristhet, og et sinne som bobler inni meg

Men jeg skriver også nå fordi jeg håper at du og jeg også denne gangen kan møte alle disse grusomme handlingene med ord vi snakker om hver gang slike ting skjer: Kjærlighet, samhold og demokrati.

Følg Aftenpostens direktedekning av terroren i Paris her:

Les også

Direkteblogg: Terrorangrep i Paris

Jeg ønsker meg en kraftig, felles stemme, som kompromissløst tar sterk avstand fra enhver form for terror. Det er lett å tenke på det som en selvfølgelighet, men det er det ikke. Det må vi aldri må glemme!

Å bære sorgen sammen

Jeg husker godt at jeg bet merke i noe som Hoda Imad skrev i Aftenposten etter terrorhandlingene på en skole i Peshawar i desember i fjor:

« Det er når dere tror dere har lykkes i å temme «de vantro», vi banker i bordet med en kraft verden aldri har sett maken til og viser dere at vi er utemmelige.»

Så mitt ønske til alle dere der ute: La den kraften være fylt med kjærlighet, varme og omtanke! På den måten bærer vi sorgen sammen, og det er alle unntatt terroristene tjent med.

Følg Si ;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid).

Johannes Kiese (18)