SiD

Fritidsklubbene må åpnes

 • Mohamed Alhaj Alaawad (17), sentralstyremedlem i Ungdom og Fritid
 • Karina Kapelrud (21), styremedlem i Ungdom og Fritid
 • Annenth Vijayaindra (20), sentralstyremedlem i Ungdom og Fritid

Karina Kapelrud (21), Mohamed Alhaj Alaawad (17) og Annenth Vijayaindra (20) tar til orde for at fritidsklubbene skal gjenåpnes. Foto: Privat

For veldig mange er livet bedre hvis man kan være på fritidsklubben.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Helseministeren holdt en tale til ungdommene forrige uke. Det takker vi han for. Viruset koster alle i samfunnet mye. Også oss ungdommer. Og det er fint å bli sett, for da blir det lettere å tilrettelegge slik at vi også kan ha et godt liv i denne perioden.

Usikker og i tvil

Å stå opp tidsnok om morgenen kan være vanskelig nok når man er ungdom. Og da skolen stengte og rutinene forsvant, ble det ikke noe lettere. Så forsvant vennene og klassekameratene. Da var det ikke så mange å snakke med, og det var ingen som kunne minne hverandre på hva vi må gjøre for at skolehverdagen skal gå opp.

Da både skole, arrangementer og de sosiale møteplassene forsvant, kjente mange på hvor lett det er å bli desorientert, usikker og i tvil. Uvissheten om hva som skjer i morgen, neste uke, neste måned, ja, i det hele tatt i fremtiden. Gjør jeg det bra nok på hjemmeskolen? Har jeg studieplass? Hva med jobb?

Les også

Klikk her for å se hele Høies tale til ungdommen

Fritidsklubber er viktig

Mange ungdommer hadde det vanskelig før viruset. De har det vanskelig nå også. Ikke alle har voksne hjemme som ser dem og lytter til deres behov. Ikke alle får til hjemmeskolen eller takler avstand fra venner særlig bra.

For dem er fritidsklubbene og ungdomshusene viktig. For der kan de snakke med voksne som kan hjelpe dem med å ha det bedre i livet sitt. Spesielt nå. Det å ha det vanskelig blir enda vanskeligere når rammene rundt er så krevende som nå.

Hva med oss?

Nå har skolen startet for de yngste igjen. Og kulturskolen. Men hva med oss ungdommer? Vi er fortsatt veldig isolerte. Fritidsklubbene er ikke åpne. Vi aner ikke når vi kan dra dit for å møte venner og de ansatte.

Man må selvfølgelig åpne på en sikker måte, slik som med alt annet. Vi håper myndighetene som nå sier de ser oss, også hører på oss i denne perioden. Vi må involveres når samfunnet åpner igjen, sånn at vi også kan ha gode liv fremover. Og for veldig mange er livet bedre hvis man kan være på fritidsklubben.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les også:

 1. Les også

  Er dugnaden over?

 2. Les også

  Hvor privilegert må jeg være for å dra på drømmeskolen?


Les mer om

 1. Skole
 2. Ungdom

Relevante artikler

 1. SID

  Vi opplevde skolehelsetjenesten som utilgjengelig under hjemmeskoleperioden

 2. SID

  Nå er det på tide at regjeringen kommer på banen og gjør privatisteksamener gratis

 3. SID

  Barn som meg er usynlige under denne krisen

 4. SID

  Denne tiden kan være ekstra tung for enkelte unge mennesker

 5. SID

  Vi bør ha én dag hjemmeskole i uken – også etter koronapandemien

 6. SID

  Det er umulig å trøste et barn på to meters avstand