SiD

Lyden av skyting og håndgranater, skal det bli skolehverdagen på Tårnåsen? | Kathinka Seierstad Stokke

  • Kathinka Seierstad Stokke (12)
For mange barn blir den trygge hverdagen ødelagt på grunn av beredskapssenteret som kanskje skal bygges, skriver Kathinka Seierstad Stokke (12).

Si ;D-innlegg: Jeg blir sint bare av tanken på at et militært beredskapssenter kanskje plasseres rett ved en barneskole

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Snart skal det bygges et beredskapssenter på Taraldrud i Ski kommune cirka 800 meter fra Tårnåsen skole der jeg går. Noen må reagere når et øvelsessted for terrorangrep og militære øvelser skal bygges under én kilometer fra en barneskole. Barn på seks år kan bli redde og føle seg utrygge når vi i skoletiden kan høre lyder som blir forbundet med krig.

Kathinka Seierstad Stokke (12).

Kommer til å føle seg utrygge

På skolen min har vi en velkomstklasse. Der finner du skoleelever som ikke kan norsk og som har måttet flykte fra krig i hjemlandet. De vil heller ikke føle seg trygge, og vonde minner kan komme tilbake.

Ingen barn bør føle seg redde på skolen

En dag i uken har første til fjerde klasse skogdag med grilling og leker. Det skaper et godt miljø og gir litt fri fra klasserommet. Dette vil vi ikke lenger kunne gjøre hvis beredskapssenteret blir bygd.

Hva blir gjort for at vi skal bli hørt?

I den statlige reguleringsplanen for beredskapssenteret står det at de vil at barn og unge skal involvere seg og gjerne komme med innspill, men hva blir egentlig gjort for at vi skal bli hørt? Jeg blir sint bare av tanken på dem som har foreslått å sette et militært beredskapssenter rett ved en barneskole der det går over 500 elever fra første til syvende klasse. Ingen barn bør føle seg redde på skolen.

For mange barn blir den trygge hverdagen ødelagt på grunn av beredskapssenteret som kanskje skal bygges. Så vær så snill, det må da være et annet sted dere kan bygge det beredskapssenteret?


Les flere innlegg om terror:

Les også

  1. Dikt av Amalie Larsen Rosenlund (11): Hvorfor må vi lide?

  2. Jeg er redd for verden, skriver Thea Kristin Halsnes Johannessen (21).

  3. Det er vanskelig å se mulla Krekar som en reell trussel mot rikets sikkerhet, skriver førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akershus Lars Gule.


Hva betyr det at Even er manisk?

Og kan han likevel være forelsket i Isak? Dette var spørsmål Skam-fans stilte seg etter at det kom frem at Even er manisk. Vi spurte Si ;D-psykologen.

Hør svarene her:

Les mer om

  1. Terror
  2. Barn og unge
  3. Skole