Konkurranse: Har du en god historie fra 2020?

  • Si ;D-redaksjonen
Vil du vinne 5000 kroner og komme på trykk i Aftenposten? Fristen til høstens skrivekonkurranse i Si ;D går ut neste søndag 25. oktober.

Hva har gått bra dette året?

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Si ;D inviterer deg mellom 13 og 21 år til å fortelle din solskinnshistorie fra 2020. Og hva vi kan lære av den.

Har du for eksempel taklet noe som har vært vanskelig? Har du sett positive endringer på skolen din eller i samfunnet? Er det noe eller noen du føler for å hylle?

Fortell om det som har vært positivt, men se gjerne fremover. Forsøk å komme med forslag til løsninger på utfordringer som fremdeles trenger å løses. Enten i ditt eget liv eller i samfunnet.

Send din historie på maks 3000 tegn med mellomrom til sid@aftenposten.no, og du er med i konkurransen! Frist er søndag 25. oktober, 23.59.

Hva kan jeg vinne?

Førsteplass vinner 5000 kroner, annenplass får 3000 kroner, og tredjeplassen stikker av med 1500 kroner. I tillegg blir tekstene trykket i Aftenposten og publisert på ap.no. Vinnerne kåres av Si ;D-redaksjonen i Aftenposten.

Hvordan vinner jeg?

  1. Tenk utenfor boksen: Være kreativ, både når det gjelder form og innhold. Sjekk hvilke temaer som ofte er skrevet om i Si ;D, og forsøk å finne et nytt tema eller en ny vinkling.
  2. Vær både personlig og politisk: Vær gjerne personlig, men løft samtidig blikket og fokuser på hvordan historien din er relevant for flere enn deg.
  3. Bruk gjerne et lekent språk: Unngå å skrive tungt, vanskelig og langt. Gjør teksten din levende og fargerik!

Om du har spørsmål, skriv til sid@aftenposten.no eller direkte til Si ;D-ansvarlig på jakob.semb.aasmundsen@aftenposen.no.

Kos deg med skrivingen, og lykke til!