Skattepolitisk skivebom fra AUF

Det er en feilslått tankegang å tro at vi som politikere vet best hva folk vil bruke sine egne penger på, skriver Simen Velle.

Kulturkort for unge er et godt eksempel på den bakvendte tankegangen venstresiden står for.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Når FpU går ut mot et kulturkort for unge, påstår AUF at vi tar til orde for et klasseskille i Norge (Aftenposten Si ;D 9. mai). De mener også at vi har milliardærene i fokus. Ikke bare er påstandene virkelighetsfjerne, de er så drøye at de fortjener et svar.

Kulturkort er et godt eksempel på den bakvendte tankegangen venstresiden i Norge står for. De vil kreve høyere skatter av innbyggerne og gi pengene tilbake i form av «gratis» tilbud til ungdommer.

Selv om dette høres kult ut når AUF nevner det i skoledebatter, mener jeg er en dårlig prioritering og en enda dårligere idé.

Vil bestemme for deg

Det er en feilslått tankegang å tro at vi som politikere vet best hva folk vil bruke sine egne penger på. Jeg er på ingen måte negativ til kultur, men jeg er i motsetning til AUF overbevist om at de av oss som for eksempel vil se en film på kino, vil betale billetten selv.

Ved å senke skatte- og avgiftstrykket i Norge vil også de fattigste få bedre råd. Avgiftslettelser vil slå spesielt godt ut for dem med lavest inntekt og gi en hardt presset gruppe større økonomisk frihet.

Skattekutt for alle

AUF påstår også at vi går inn for et klasseskille i Norge. Fremskrittspartiets skatte- og avgiftskutt da vi satt i regjering, gikk på ingen måte bare til dem som har god råd. De gikk til oss alle.

Fremskrittspartiet setter enkeltmenneskets frihet høyt. Politikere er ikke overmennesker som vet best til enhver tid.

Du fortjener å ta flere valg over eget liv. Da er det et viktig skritt på veien at staten tar mindre av dine hardt opptjente penger.


Les også

Innlegget som startet debatten: «2022 blir et tøft år for mange. Hvorfor velger AUF å prioritere gratis kulturpass for unge?»

Les også

AUF svarer: «Fremskrittspartiets Ungdom svikter oss unge»


13–21 år? Si ;D-redaksjonen er alltid interessert i å lese hva du mener! Send ditt debattinnlegg til sid@aftenposten.no. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

💬 Skal du delta i kommentarfeltet?

Les kommentarfeltets ti bud først. Hold deg til saken!