SiD

Hvorfor er verden stille nå? | Reda Al-Shemmari

  • Reda Al-Shemmari (17)
    Styremedlem, AUF Grunerløkka

Over 50 palestinere ble drept på Gazastripen. Men verden er stille, skriver Reda Al-Shemmari (17). Foto: Hatem Moussa / AP Photo / NTB Scanpix

Si ;D-innlegg: Hvorfor skriver ingen «Pray for Palestine?»

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Det er gått tre uker siden USA flyttet sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Dette har skapt mye sinne og frustrasjon hos det palestinske folk fordi Jerusalem er en svært spesiell by for alle Abrahams religioner. Samtidig er det et okkupert område styrt av Israel.

Det palestinske folket var lei og begynte å protestere mot det israelske regimet på grunn av forflyttingen av ambassaden. Over 50 palestinere ble drept under demonstrasjonene på Gazastripen, og over 2700 mennesker ble skadet.

Men verden er stille. Verdenslederne gjør lite. I sosiale medier snakkes det også veldig lite om dette temaet. Vi hører ikke mange si «Pray for Palestine». Hvorfor er ikke dette tilfelle?

Jeg tror vi hører så lite om konfliktene i Midtøsten fordi det ikke omhandler mennesker i Europa.

Reda Al-Shemmari Foto: Privat

I 2015 skjedde det et terrorangrep i Paris. Det ble mye diskutert i sosiale medier. Dagen før var det et terrorangrep i Libanon som fikk mye mindre oppmerksomhet. Mange skrev «Pray for Paris», men nesten ingen skrev «Pray for Beirut».

Jeg forstår ikke! Var de menneskelivene som ble tatt i Paris, mer verdt enn de som ble tatt i Beirut og nå på Gazastripen?

Var blodet i Paris mer verdt enn blodet i Beirut og Gazastripen?

Det som skjedde i Paris i 2015, er selvfølgelig forferdelig trist. Mine tanker går til familiene som mistet sine nære og kjære.

Men vi som mennesker kan ikke bare glemme det som skjer på Gazastripen. Vi kan ikke glemme at dette er et massedrap på uskyldige mennesker.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

  1. Si ;D
  2. Israel
  3. Midtøsten
  4. Beirut