SiD

Er Stovner virkelig så ille?

Mange trodde jeg skulle begynne å røyke, gå på stoff og skulke fordi det går mange norske med innvandrerbakgrunn på Stovner. Både de og jeg har tatt feil.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
En veldig god kompis i musikkmiljøet fortalte meg at moren hans ikke ville at han skulle studere ved Stovner på grunn av fordommer, og fordi mediene setter skolen og Groruddalen i et dårlig lys, skriver Nalband (16).
  1. mars sendte NRK en reportasje om videregående skoler i Oslo der det kom frem at Stovner VGS ligger nederst på listen som førstevalg for ungdomsskoleelever.

Men er Stovner så ille i virkeligheten?

Jeg hadde gode karakterer

Jeg hadde snittet som krevdes for å komme meg inn på Bjerke, Kuben og F21, til tross for at jeg driver med musikk og fotball.

Nalband Nalband (16)

På ungdomsskolen min gikk alle guttene rundt og sa: "Wallah bror, jeg skal til Bjerke, ass". Jeg og en annen kompis visste hvor vi skulle, og hva vi ville — nemlig å ta studiespesialisering på Stovner.

Pappa pleide alltid å fortelle meg og brødrene mine at skole er skole uansett plassering. Hvis en elev vil lese, er det ikke stor forskjell på å studere nede i byen eller på Stovner.

Storebroren min var også veldig usikker på valg av skole. Han valgte å gå én uke på Elvebakken - og resten av de tre skoleårene på Stovner.

Konkurranse på andre skoler

Etter min første uke på skolen kom en veldig reflektert og skolesmart gutt inn klasserommet vårt. Jeg kjente ham ikke, men visste hvem han var.

"Hva gjør han her? Skal han undervise oss?", tenkte jeg. Det viser seg at han valgte å droppe F21 til fordel for Stovner.

Her om dagen hørte jeg at det er mye konkurranse på de mest populære skolene. Man må bruke flere tusen kroner på klær for å passe inn i miljøet.

Jeg vil heller slippe å stresse over hva jeg skal ha på meg dagen etter enn å konkurrere for å passe inn.

Jeg vil heller gå med joggebukse enn jeans og Poloskjorte. Jeg vil gå på en skole hvor jeg føler meg hjemme.

Mindre drama på Stovner

En veldig god kompis i musikkmiljøet fortalte meg at moren hans ikke ville at han skulle studere ved Stovner på grunn av fordommer, og fordi mediene setter skolen og Groruddalen i et dårlig lys.

Mange bekjente trodde at jeg skulle begynne å røyke, gå på stoff, skulke og så videre fordi det går mange norske med innvandrerbakgrunn på Stovner. Både de og jeg har tatt feil.

Det er mye mer drama ved andre skoler enn det er på Stovner. Vi lærer mye av hverandre, blant annet respekt. Vi pleier å tulle med hverandre, men det er vår måte å vise kjærlighet på.

Jeg anbefaler Stovner

Stovner er gull verdt på innsiden. Men det kan virke som mange er mest opptatt av utsiden.

Det er veldig urettferdig at min skole, som er under rehabilitering, skal ha likt budsjett som for eksempel Nydalen, som er ferdig bygd.

Stovner ville fått mange nye og flere søkere hvis bygget hadde vært like flott som for eksempel Nydalen eller F21.

Jeg blir provosert av mediene som skal sette oss i dårlig lys på grunn av få etnisk norske på skolen.

Jeg anbefaler alle ungdommer å søke Stovner. Jeg kjenner til flere som er blitt det de har drømt om etter å ha gått her.

Følg Aftenposten Si;D påFacebook,Twitterog Snapchat (aft.sid).

Les også

  1. Drama har hjulpet meg!

  2. Kjetil Østli har et poeng: Vi er på randen av hysteri når det gjelder psykisk helse

  3. For en syklist finnes det tre typer bilister. Hvilken av dem er du?

Nalband Nalband (16)