SiD

Jeg ble sjokkert da buksene ikke engang kom over knærne | Kikandi F. Nabatundi

  • Kikandi Florine Nabatundi (14)
    Kikandi Florine Nabatundi (14)

Jeg synes at Gina Tricot og alle de andre butikkene som har et dårlig utvalg av størrelser, bør gjøre noe med det, skriver Kikandi Florine Nabatundi (14). Foto: Ellen Eriksen

Jeg vil aldri at noen andre jenter skal føle seg så dårlig som jeg gjorde den dagen.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Les svaret fra Gina Tricot nederst.

Det er ikke noe sjokk at det er mye kroppspress i dag. Spesielt ungdommer føler på ekstremt mye kroppspress. Personlig hadde jeg ikke følt noe spesielt på kroppspresset før jeg bestemte meg for å dra på handletur med mamma.

Gått opp i vekt?

En dag var jeg inne i prøverommet på Gina Tricot, som er en veldig populær kleskjede blant unge jenter. Jeg hadde hørt mye bra om olabuksene de selger. Derfor bestemte jeg meg for å prøve et par. Vanligvis er jeg størrelse small i olabukser.

Jeg ble sjokkert da buksene ikke engang kom over knærne.

Der og da begynte jeg å tenke på om jeg hadde gått opp i vekt eller om jeg hadde spist litt for mye lunsj. Det føltes ut som jeg sto i prøverommet i en evighet. Passet jeg plutselig ikke small lenger?

Mamma ble sjokkert og forskrekket da jeg kom gråtende ut av prøverommet. Jeg vil aldri at noen andre jenter skal føle seg så dårlig som jeg gjorde den dagen. Det er synd at en liten hendelse som dette har satt så dype spor.

Kikandi Florine Nabatundi (14). Foto: Privat

Må jeg være «modelltynn»?

Er det slik at Gina Tricot kun selger bukser til jenter som er «modelltynne»? Jeg begynte å tenke over alle jenter som er noen par størrelser større enn meg, som sikkert opplever dette ofte.

Til alle jenter som har vært i slike situasjoner: Det er absolutt ikke noe galt med deg! Du er veldig fin, og du fortjener en kleskjede som setter søkelyset på dette.

Jeg synes at Gina Tricot og alle de andre butikkene som har et dårlig utvalg av størrelser, bør gjøre noe med det. Fordi det er garantert hundrevis av jenter som har lyst til å gå med klærne deres, men som ikke får muligheten.

Vi har kommet en lang vei med å bekjempe kroppspress, men vi må komme i mål!


Gina Tricot svarer: – Vi ønsker at klærne våre skal være tilgjengelige for alle

Vi tar inn og lytter til tilbakemeldinger fra kunder. Naturligvis er aldri vår intensjon å oppfordre til kroppspress. Det vi derimot vil, er å lage plagg i henhold til hvordan kvinnekroppen faktisk ser ut.

Den opplevde størrelsen på et plagg kan noen ganger variere basert på passformen plagget er designet til å ha, og at forskjellige materialer strekker seg mer eller mindre.

Vi gjennomgår kritikken og størrelsesspennet internt i denne spesifikke saken for å sikre at det ikke er en produksjonsfeil. Gina Tricot prøver å være inkluderende i både kampanjer og størrelsesspenn , og vi ønsker at hele vårt sortiment skal være tilgjengelig for alle kroppsformer og størrelser.

Vi jobber for tiden derfor med å utvide størrelsene på alle måter, fra kortere ben til lengre ben og med størrelser fra XXS til XXL.

Sanna Franklin, presseansvarlig, Gina Tricot

Les mer om

  1. Kroppspress
  2. Gina Tricot
  3. Butikker
  4. Psykisk helse