Karakterpress er bra!

Balansert karakterpress er sunt, og det kan hjelpe hver enkelt til å takle stress senere i livet, skriver debattanten.

For mange avler karakterpress motivasjon, og for flere av oss er det akkurat dette som skal til.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Har du noen gang følt at du prestere? Det føler ungdom massevis på, og det kan faktisk få dem til å jobbe bedre, smartere og hardere. La oss trekke frem de av oss som får mer motivasjon når vi jobber for å oppnå gode resultater.

På barneskolen hadde vi ikke karakterer, og der fulgte færre med i timene. For mange avler karakterpress motivasjon, og for flere av oss er det akkurat dette som skal til! Det fører til at vi må følge med i timene og ta til oss det som blir sagt. Og dette fører igjen til at ungdom får en bedre utvikling. Ikke ta fra oss denne «gulroten» ved å fjerne karakterer i ungdomsskolen!

For det andre så er karakterer og prøver nyttig og god øving til senere i livet. På videregående får vi karakterer. Og senere i livet, enten vi er studenter, lærlinger eller ansatte i en bedrift, så vil prestasjonene våre bli vurdert. La oss vende oss til dette mens vi er ungdommer og i et trygt miljø!

Balansert karakterpress er sunt. Alle vil jo at ungdommene skal ha god motivasjon til å jobbe på skolen og bli rustet til å takle forventninger og press. Karakterer er svaret!


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Skal du delta i kommentarfeltet?

Les kommentarfeltets ti bud først. Hold deg til saken!