Bevæpnet politi fører ikke til et tryggere samfunn

Bevæpnet politi er også en debatt om hvordan vi vil at samfunnet skal være, og hvordan vi ser på hverandre, skriver Pasifist (16).

Etter en fin morgenøkt på Tøyenbadet i Oslo tre dager i uken, går jeg ned gjennom Tøyenparken mot Tøyen T-banestasjon for å ta banen til skolen. Etter å ha krysset Finnmarkgata ved Munchmuseet, støter jeg hver gang på et litt skremmende syn.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Opptil flere tungt bevæpnede politimenn som patruljerer utenfor en av blokkene.

Dette er et syn jeg dessverre møter stadig oftere rundt om i Oslos gater, og jeg tror ikke jeg bare snakker for meg selv når jeg sier at jeg generelt ikke føler meg mye tryggere omgitt av våpen på alle kanter.

Siden i fjor høst har det vært innført midlertidig bevæpning av politi i Norge på grunn av økt terrortrussel.

Les også:

Les også

Politiet er blitt skyteglade!

Er det virkelig sånn vi vil ha det her i landet? Skal vi være så nervøse og mistenksomme at vi må utstyre dem som skal holde orden i samfunnet med skytevåpen?

Ja, det var selvfølgelig tragisk det som skjedde 22. juli 2011, men ville en gjeng politimenn med håndvåpen klart å stoppe en sinnssyk mann som antagelig var villig til å dø for sitt syke, selvutnevnte «oppdrag»?

Kanskje. Forutsatt at de allerede hadde vært på Utøya før gjerningsmannen ankom.

Å forutse hvor et eventuelt terrorangrep vil finne sted, derimot, er nærmest umulig, og det ville vært veldig slitsomt å leve i et samfunn hvor man stadig skulle være beredt på et terrorangrep alle mulige steder.

Bevæpning av politimenn vil kun føre til større frykt og usikkerhet blant de kriminelle, noe som igjen vil føre til et mer væpnet og usikkert samfunn.

Et litt overdrevent eksempel kan være den kalde krigen. Et våpenkappløp som flere ganger var på randen til å kaste verden ut i atomkrig.

Ikke bare er dette en diskusjon om væpning av politi, men også en debatt om hvordan vi vil at samfunnet skal være, og hvordan vi ser på hverandre.

Bevæpnet politi fører ikke til et tryggere samfunn.

Les også:

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid)

Pasifist (16)