SiD

I et materialistisk samfunn trengs det musikk og kunst | Catharina Blum

  • Catharina Blum (15)
Håndverk, sløyd og håndarbeid er viktig for fremtidige håndverkere, men det bør egentlig også være allmennkunnskap, skriver Catharina Blum (15).

Si ;D-innlegg: Noen ganger er det viktig å bytte ut noen vanlige timer med en ekskursjon til en klassisk konsert eller et kunstmuseum.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Mandag 16. januar skrev Noor Skarshaug Si ;D-innlegget «Musikk og håndverk er bortkastet tid for elevene». Men det kommer helt an på hvilken skole du går på! Det er trist å høre at verdifulle timer med musikk, kunst og håndverk går til spille når fagene kunne ha vært så mye mer!

Allmennkunnskap

Jeg går på Steinerskolen, og der lærer vi fiolin i 4. klasse og trommer og gitar på ungdomsskolen. Skolen har ulike grener innenfor kunst, slik som keramikk og tegning.

Håndverk, sløyd og håndarbeid er viktig for fremtidige håndverkere, men det bør egentlig også være allmennkunnskap.

Skolen har forsømt fagene

Musikk og kunst har ikke bare tradisjonelle og kulturelle verdier. Det fungerer som medisin for sjelen. Det høres sikkert ikke politisk korrekt ut, men faktum er at mennesket har en sjel, og i vårt moderne, materialistiske samfunn trenger vi musikk og kunst. Det er skolens feil at de har forsømt disse fagene, ikke omvendt.

Tverrfaglig

Skolene bør tvinge fagene inn i hverandre. De kan for eksempel kombinere norsk, poesi og musikk. Eller de kan få elevene til å lage en norskpresentasjon om historiske kunstverk og kunstnere.

Musikk og kunst fungerer som medisin for sjelen

På den måten får man flettet inn historiefaget også. Visste du forresten at man faktisk kan lære gangetabeller bedre hvis man legger til musikk?

Åpne hjerte for tradisjonelle verdier

Det kan virke som om musikk og kunst i undervisning er blitt forsømt, noe som kan lede til troen om at det er bortkastet tid. Men noen ganger er det viktig å bytte ut noen vanlige timer med en ekskursjon til en klassisk konsert eller et kunstmuseum. Det høres sikkert gammeldags ut for noen, men tro meg: Hvis du åpner hjertet for disse tradisjonelle og vakre verdiene, kan du finne virkelig skjønnhet.


Les flere saker om kreativitet blant unge:

Les også

  1. Torbjørn, du får mitt nei. Jeg nekter å splitte elevene, skriver allmennlæreren Arne O. Walbye.

  2. Kreative fag er fristed for mange elever. Det hadde vært synd om de forsvant, skriver Josefine Oudmayer Simensen (18).

  3. Norske foreldre vil at barna skal bli kreative, men er lite opptatt av hardt arbeid.


Hør Aftenpodden Si ;D: Hvordan nå målene sine?

Si ;D-psykolog Jørgen Flor gir råd! Her er noen av målene vi går gjennom og gir råd om:

– Begynne å trene mer
– Få bedre karakterer/jobbe mer med skolen
– Spare penger
– Bare spise godteri i helgene
– Legge seg tidligere

Hør med et klikk her:

Les mer om

  1. Kunst
  2. Skole
  3. Ungdom