SiD

Hei, jeg heter Victoria, og dette er min dagbok

  • Victoria Mortensen (19) i samarbeid med journalist Hanna Skotheim

I én uke har Victoria Mortensen (19) ført dagbok for Aftenposten. Bli med inn i hennes verden av snaps, skole, venner og face.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Si ;D lanserer dagbokserie!

I dag og fire fredager frem i tid vil Si ;D presentere dagbøkene til fem Oslo-ungdommer med helt forskjellige liv og interesser.

Oppgaven de fem ungdommene har fått, har vært enkel: «Skriv ned det du gjør i en uke både i virkeligheten og på sosiale medier».

Ellers har de fått frie tøyler til å gjøre og dele hva de vil.

Først ut er Victoria Mortensen. I uken hun skriver dagbok for oss, blir hun 19 år og skal feire bursdagen sin med hore og hallik-party.

Hun elsker å ha bursdag, men syns ikke det er så kult når klassen synger bursdagssang på skolen. Hun har 15 000 følgere på Instagram og mye å gjøre.

I tillegg må hun planlegge russetid og vorsing med vennene sine.

Her kan du lese hvordan det gikk:

Aftenposten fulgte Victoria (19) i én uke,

Navn: Victoria Mortensen

Alder: 19

Bosted: Nordstrand, går på Kongshavn videregående skole

Interesser: Venner, skole, dans, mote


Lørdag

09:30

Våkner. Seig morgen, men jeg heller i meg en smoothie, kaster på meg en genser og begynner å gå ned mot trikkeholdeplassen. Jeg må handle inn noen siste detaljer til bursdagsfesten min i kveld. Temaet er hore- og hallik- party. Må se om jeg finner et kostyme i samme slengen.

18:30

Både vi og huset er ferdig pyntet. Vi lager velkomstdrinker og tar noen bilder før de andre kommer

04:15

Det har vært god stemning hele kvelden. Nå er jeg sykt sliten, selv om jeg ikke vil innrømme det for meg selv. Jeg bestemmer meg derfor for ikke å avslutte kvelden helt enda og overnatter hos en venninne for å få en bra avslutning på en vellykket kveld. På veien dit tar vi en svipptur innom Shell for å kjøpe nattmat.


Søndag

08:30

Våkner av meg selv. Føler meg i overraskende god form!

09:15

Jeg tok visst feil.

Håper for Guds skyld at folk skjønner at det er et kostyme, haha..

00.00

Ooog, DER er jeg 19! Det føles, det føles...helt likt som være 18 egentlig.

Hva gjør 19-åringer da? Det første jeg vil gjøre som 19-åring, må være å lage meg en toast. Uff, det er ikke bra å spise på denne tiden av døgnet, men jeg har bursdag så YOLO.


Mandag

08.15

Klassen synger bursdagssang for meg. Det er alltid stas de første fem sekundene. Etter det bare sitter man der og fikler med hendene og prøver å smile. Man vet ikke helt om man skal bli med å synge, eller om man bare skal sitte der med hendene i fanget.

Vi diskuterer ballet som er neste uke. Hvor skal vi vorse?

16.00

Når vi har tatt trikken til Bjørvika, går jeg og 11 andre venner på Barcode for å spise og feire bursdagen min.


Tirsdag

10.00

Vi jobber med å finne en sak vi kan presentere for klassen neste uke. Vi er veldig ukonsentrerte. Siden jeg ikke har sovet i hele natt, blir det mye prat som er urelatert til stoffet.

Kommer på at jeg har en hel haug med sponsede klær på rommet som jeg må poste bilde av på Instagram. Rekker jo aldri det i tillegg til alt skolearbeidet jeg må gjøre.


Onsdag

07.00

Det er iskaldt utenfor dyna. Jeg vil ikke stå opp. For en trist dag. Jeg slenger bare på meg en joggebukse og en hoodie og setter opp håret i en hestehale.

17.00

Mamma henter meg hos en venninne etter at vi har lest til prøve en stund etter skolen. Hun kjører meg hjem sånn at jeg får skiftet fra de daffe klærne. Vi plukker opp lillebroren min hos en venn, og kjører ned til aker brygge for å spise middag

Restaurantmat er bare så sykt mye bedre enn å spise hjemme uansett hvor enkel retten er (ikke drep meg mamma).


Torsdag

15.30

Etter skolen tar jeg trikken ned til sentrum for å møte Eline. Vi setter oss på vårt faste sted Espresso House for å øve til prøve.


Fredag

10.00

Å vite at jeg starter 11.30 og bare har morsomme fag i de få timene jeg skal tilbringe på skolen, gjør det hakket lettere å stå opp.

18.00

Vi har tidlig vors fordi vi skal ut på byen. På torsdager og fredager er det 18-årsgrense på det utestedet vi pleier å dra på.

23.00

De jeg kom på utestedet med skal på nach, men jeg tror det er best å komme seg hjem for å sove. Kvelden var vellykket, eller på godt norsk: «Dritlættis». God natt.

***


Les mer om

  1. Bursdag
  2. Videregående skole
  3. Mote
  4. Instagram