SiD

Hvorfor skal man få karakter for aktivitet i timen? | Marie Garsjø

 • Marie Garsjø (15)

For noen er det lettere å rekke opp hånden enn andre. Men det bør ikke ha mye å si for karakteren, skriver Marie Garsjø (15). Foto: WorldStockStudio / Shutterstock / NTB scanpix

Lærere bør ikke kunne gi elever dårligere karakter bare fordi de ikke rekker opp hånden i timen.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Det er noen som blir trukket i karakter for ikke å rekke opp hånden i timen. Lærerne begrunner det med at du skal være mer aktiv.

Urettferdige lærere

Dette er uheldig fordi det å rekke opp hånden kan føre med seg et stort press. Du kan være redd for å si noe galt eller at hele klassen skal le av deg.

Når du ikke rekker opp hånden, er det fordi du enten ikke vet svaret eller at du ikke tør å svare høyt i klassen.

Hvis du har en klasse som er pratsom, så er det ikke alltid lett å bli sett eller hørt. Du har noen som ikke engang rekker opp hånden, men bare skriker ut svaret. Og så har vi de som rekker opp hånden først og roper svaret etterpå. Og vi har de som ikke rekker opp hånden i det hele tatt.

Det jeg synes er urettferdig, er at du skal bli trukket i karakter. Du kan være en helt annen person enn det læreren tror du er. Jeg synes ikke at lærerne bare kan gå ut ifra det de tror.

Kan ødelegge drømmer

Læreren bør ha en mye bedre grunn til å sette lavere karakter, bare fordi du ikke rekker opp hånden ofte nok. Dette synes jeg er urettferdig og rett og slett dumt.

For da kan det hende at du ikke kommer inn på den linjen du absolutt har lyst til å gå på. De fleste linjer på videregående skole har et høyt karakterkrav for å komme inn.


Har du fått med deg disse?

 1. Les også

  Det er legitimt å rette søkelyset mot en lærers legning og samlivsform

 2. Les også

  Barn trenger mannlige rollemodeller. Vi må kvotere inn menn i skolen.

 3. Les også

  Lekser skaper stor ulikhet i NorgeLes mer om

 1. Skole og utdanning
 2. Skole
 3. Lekser
 4. Utdanning