SiD

Lærerterror

Jeg er 16 år og har dysleksi. Jeg ble mobbet av læreren min i fire år.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

DAGENS INNLEGG 28.08

Daglig ble jeg holdt utenfor av de andre elevene på skolen. Hver uke ble jeg banket opp på skolen og på vei hjem fra skolen. Sykkelen min ble ramponert, sakene mine ble stjålet fra garderoben.

Mamma snakket med læreren min og sosiallærer, og tok det opp med alle foreldrene på foreldremøte. Ingen ting hjalp, og det var først og fremst fordi læreren min sto i spissen for mobbingen. Hvorfor kan jeg si at hun gjorde det? Jo, hun mente jeg sladret, hun godtok at jeg fikk bank og ble holdt utenfor. Hun løftet ikke en finger for å hjelpe meg. Jeg ble ensom og følte meg veldig lite verdt etter hvert. Jeg ble en sengevæter og begynte å stamme. Læreren sa til mamma og meg at jeg var sosialt tilbakestående. Mamma derimot, mente at jeg hadde dysleksi, og at det ikke var så rart at jeg ikke forsto så godt de sosiale spillereglene til andre barn, når jeg ikke fikk leke med dem. Læreren sa også at jeg måtte skylde meg selv, fordi jeg sladret på de andre barna når de plaget meg. Men det sto jo et oppslag på tavla om å si ifra, og at vi ikke aksepterer mobbing i klassen vår! Var ikke dette mobbing, men noe jeg fortjente? Heldigvis var det mer tak i mamma. Hun kontaktet PPT. Jeg ble testet, og gjett hva? Jeg hadde alvorlig dysleksi. Jeg fikk dessuten gode resultat på de såkalte intelligenstestene. Jeg fikk vite at jeg var klok og ikke dum.

Min andre store redning var at vi flyttet og jeg fikk begynne på en ny skole. Jeg ville ikke at noen skulle vite at jeg ble så forferdelig mobbet på min gamle skole. Jeg stortrives på skolen nå. Det er fire år siden vi flyttet. Jeg har masse venner, og lærerne liker meg! Men jeg er likevel litt redd hele tiden. Jeg får vondt i magen hvis hører navnet på min gamle lærer bli nevnt, eller ser gamle klassekamerater. Mobbing må være en av hovedoppgavene til skolen å ordne opp i, og man bør alltid tro på barna når de tør å si fra!

Foto: ILL: NINA NORDAL RØNNE

Flere artikler

 1. SID
  Publisert:

  Barneombudet svarer om mobbing: Du har rett til å ha det bra på skolen

 2. SID
  Publisert:

  Jeg opplevde brutal mobbing over tid. Her er mine forslag til hva som bør gjøres.

 3. SID
  Publisert:

  Jeg ble kalt «jævla norsking» og «hurpe», men lærerne forsvarte mobberne

 4. SID
  Publisert:

  Jeg sa ifra om mobbingen flere ganger, og jeg fikk alltid samme svar

 5. SID
  Publisert:

  Anniken (13): – Bokstavene stokket seg. Så jeg bestemte meg for å jukse

 6. NORGE
  Publisert:

  49 har kontaktet advokat om mobbing i Drangedal – kan bli norgeshistoriens største mobbesak