Skiturer må inn i skolen

Jeg synes at kommunene må bidra mer til å få elever på ski, skriver Alexander (13).

Det er ikke alle som har hytte på fjellet eller sesongkort i bakken.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

I gymtimene er det stort fokus på ballsport og svømming, men hva med skisporten, som er en sentral del av norsk identitet?

Vi som går på norske skoler, trenger mer skisport. Det er ikke alle som har hytte på fjellet eller sesongkort i bakken. Derfor mener jeg at flere trenger å stå på ski og kjenne til den norske kulturarven. Jeg synes at kommunene må bidra mer til å få elever på ski. Minst én gang i året, men helst mye mer enn det. Da kan vi stå på ski en hel dag og oppleve mye glede.

De siste årene har det kommet mange innvandrere til Norge. Mange av dem kommer fra land hvor det ikke er snø eller muligheter til å stå på ski. Mange av dem har aldri stått på ski før, men kommunene kan gi dem muligheten til å gjøre det. Slik kunne de samtidig bidratt til økt integrering og mindre utenforskap.

De elevene som ikke har skiutstyr, må dessuten få mulighet til å låne. Og hvis noen av elevene sliter med teknikken, kan for eksempel andre elever i klassen hjelpe dem.

Vi har lært mye om ballsport og svømming allerede, og vi trenger en endring. Jeg håper dette er noe kommunene gjør noe med på kort tid.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Skal du delta i kommentarfeltet?

Les kommentarfeltets ti bud først. Hold deg til saken!