SiD

De religiøse fanatikerne begår drap i sin mullas navn | Shan Mohammed

Si ;D-innlegg: I altfor lang tid har vi sittet stille og hørt på forskjellige lærde snakke på vegne av oss. Nå er det på tide å ta tilbake definisjonsmakten.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
Gravfølget til Mumtaz Qadri i forrige uke i Rawalpindi. Ifølge offisielle kilder var rundt 100.000 mennesker til stede for å følge Qadri til graven.

Da Gutenberg fant opp boktrykkekunsten, ble datidens muslimske lærde og politiske ledere redde for at deres kunnskap ikke skulle strekke til, og at de ville miste sin innflytelse. Ved å forby skrivepressen, seilte verden videre, og vi ble sittende igjen i gropen vi sitter i i dag.

Dette er ikke en ukjent historie, men det virker som om vi ikke klarer å se parallellene til det som skjer i verden nå.

100.000 møtte opp i begravelsen til en mann som drepte guvernøren av Punjab, Salam Taseer. Taseer var en høylytt motstander av landets umenneskelige blasfemilover, og han kjempet for benådning av en kristen kvinne som var dømt til døden på grunn av dem.

Å beskytte en som begår blasfemi, var ifølge de lærde også blasfemi. En lærd ved navn Mufti Hanif Qureshi utstedet fatwa (han ga tillatelse til å drepe) mot Taseer, og da var det bare et tidsspørsmål før noen faktisk gjennomførte.

De lærde er ikke hellige

I et land som Pakistan hvor tilgangen til informasjon er begrenset, er det lett å la seg bli overtalt. Men for dem som bor i Norge, er det ingen unnskyldning for å være en idiot.

Imamen i en av Norges største moskeer arrangerte en demonstrasjon søndag 6. mars til støtte for drapsmannen. Det er skremmende.

De lærde er ikke hellige. Som enhver vanlig person kan de gjøre feil. Men de liker å fremstille seg selv som ufeilbarlige mennesker, og vi liker å hylle dem som om de skulle vært profeter.

Les også:

Les også

Imam forsvarer demonstrasjon til støtte for drapsmann

Vi sier at religiøse fanatikere begår drap i Guds og Profetens navn, det er feil. De religiøse fanatikerne begår drap i sin mullas navn. Gud er bare veldig lett å bruke som en unnskyldning.

Så hvordan ender man opp med å ha sympati for en drapsmann? Disse menneskene vet hva fornuft er, men å bruke fornuften er forbudt.

Og stiller du spørsmålstegn ved mullaenes vurdering viser du mangel på respekt. Hvordan diskuterer man med sånne mennesker? Det er umulig.

Muslimene verden over er blitt svindlet

Og det er dette de ser seg tjent med: Ingen diskusjon og ubestridt autoritet. Deres ord blir lov, oftere med høyere status enn statens lover. Med deres velsignelse kan en kaldblodig drapsmann bli hyllet som en beskytter av de rettroende.

Da Profeten levde hadde han en nabo som gjorde alt for å gjøre livet surt for ham. Hver eneste dag da profeten gikk forbi huset hennes kastet hun søppel i veien for ham.

Den muslimske verden trenger nytt lederskap, men vi sitter stille selv når våre «ledere» hyller drap.

En dag Profeten gikk forbi huset hennes, var hun ikke der. Profeten spurte etter henne og fant ut av at hun var syk. Derfor besøkte han henne for å hjelpe. Etter å ha sett barmhjertigheten og toleransen til Profeten, konverterte hun til Islam.

Dette er ikke den Islam vi blir kjent med. Muslimene verden over er blitt svindlet, og svindelen er så stor at vi ikke klarer å erkjenne den.

Vi har mange eksempler på lærde som er gode forbilder og rollemodeller. Men dessverre har vi mange på den andre siden, som ødelegger yrkets rykte. Den muslimske verden trenger nytt lederskap, men vi sitter stille selv når våre «ledere» hyller drap. Dessverre vil vi ikke bevege på oss før det er for sent.


Les også

Aftenposten mener: Imamer i Norge må utfordres

Thea Elisabeth Haavet og Lisa Winther:

Les også

«Kampen for trosfrihet er ikke over i Norge. Derfor er det viktig at grumset kommer frem i lyset.»

Maha Kamran:

Les også

Det er flaut å være norskpakistaner. Vi svikter.

Husk at Si ;D har egen podkast!

Vi behandler fobier! Jakob Semb Aasmundsen (20) kan ikke være i samme rom

Les også

som en banan.

Kan han bli kvitt frykten? Dessuten forteller vi deg hvordan du kan bli kvitt edderkoppfobi!

Shan Mohammed (21)