SiD

Barnetrygden bør så klart dobles! | Endre Toft

 • Endre Toft (18) Fylkesstyremedlem for AUF Hordaland

Foto: Ruslan Guzov / Shutterstock / NTB scanpix

Si ;D-innlegg: Det er en dårlig idé å behovsprøve barnetrygden.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Erik Reidarsen fra Unge Høyre skriver i sitt innlegg at barnetrygden bør behovsprøves. Dette kan virke tiltalende og fornuftig ved første øyekast, men det krever ikke mye refleksjon før man innser at dette er en dårlig idé.

AUF finner det utrolig rart at Unge Høyre ønsker å innføre en slik byråkratisk ordning. Å behovsprøve barnetrygden vil bli dyrt for velferdsstaten, nettopp fordi det krever et massivt byråkrati for å finne ut hvem ordningen skal gjelde for. Det er enklere å skattlegge den.

Endre Toft

En slik ordning vil også føre til at det blir mindre lønnsomt for foreldre å øke egen inntekt fordi barnetrygden de da mottar, reduseres. "Hvorfor vil man at akkurat barnefamilier skal straffes hvis de arbeider enda mer, ved at økt inntekt fører til lavere barnetrygd?", sa tidligere statsminister fra Høyre, Kåre Willoch.

Når det gjelder hvordan AUF skal skaffe de 15 milliardene, trenger du ikke å se lenger enn til din egen regjering. Høyre har prioritert å gi 25 milliarder kroner til Norges rikeste. Vi i AUF mener det er mer nødvendig å bruke disse pengene på å redusere barnefattigdom.

Til slutt insisterer jeg på at dere lytter til noen kloke ord fra Willoch, angående en behovsprøvd barnetrygd: "Tenk dere om, slik dere pleier å gjøre, og forkast forslaget."


13-21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

 1. Si ;D

Si ;D

 1. SID

  Mamma har fått kreft. Men dette er ikke et trist innlegg

 2. SID

  I desember er vi omtenksomme. Så kommer det nye året, og vi blir selvsentrerte igjen

 3. SID

  Jeg har vært klimaaktivist i seks år, men aldri vært så provosert som nå

 4. SID

  I Brasil lærer jeg mer om feminisme enn jeg gjorde på skolebenken

 5. SID

  De nye klesreglene til SATS er ikke krenkende. Å trene i magetopp er ingen menneskerett.

 6. SID

  Slangebitt er en glemt helsekrise det må snakkes mer om