SiD

Vi må ha en rettferdig kamp om studieplassene!

 • Thea Sund Jacobsen (20)
  Thea Sund Jacobsen (20)
  Student
Om avgangselevene slipper eksamen i år, vær så snill og kom med en slags kompensasjon for oss andre, skriver Thea Sund Jacobsen (20).

Jeg har ikke en sjanse mot to koronakull uten eksamenskarakterer.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg skriver dette innlegget fordi jeg er frustrert og engstelig for at årets avgangskull på videregående skal slippe eksamen. Da vil ikke konkurransen om studieplassene til høsten bli rettferdig. Vær så snill, Guri Melby og Henrik Aasheim, ikke la det bli tilfellet!

Jeg gikk ut av videregående sommeren 2019 og har et vitnemål bestående av både standpunkt- og eksamenskarakterer. Tidligere har jeg alltid hatt godt nok snitt til å få plass på studiet jeg ønsker. Planen min er å søke meg inn der til høsten, men i fjor var karaktersittene rekordhøye. Jeg er redd for at de blir enda høyere til høsten, hvis enda et kull med avgangselever slipper eksamen.

La oss slippe eksamenskarakterene

Jeg har full forståelse for at årets avgangskull føler seg dårlig forberedt til eksamen. Jeg sitter selv med akkurat samme følelse, inne i mitt første år på et årstudium ved Universitetet i Oslo. Vi har ikke hatt et eneste fysisk oppmøte i løpet av hele året, likevel må jeg ha eksamen.

Om avgangselevene slipper eksamen i år, vær så snill og kom med en slags kompensasjon for oss som faktisk må søke med vitnemål bestående av både standpunkt- og eksamenskarakterer. La oss for eksempel søke uten eksamenskarakterer?

Thea Sund Jacobsen (20).

Konkurrerer mot to «koronakull»

Det er utrolig urettferdig om tidligere avgangskull må konkurrere med potensielt to «koronakull» om de samme studieplassene, men på ulikt grunnlag.

For min egen del er det svært avgjørende å få plass til høsten, fordi dette året er min siste mulighet til å søke med førstegangsvitnemål. Å måtte søke med annengangsvitnemål vil resultere i at jeg må begynne å ta opp fag, noe jeg aldri tidligere har sett for meg.

Jeg har full forståelse for at avlysning av eksamen er et komplekst dilemma og at det er svært vanskelig å tilstrebe at ingen skal komme uheldig ut.

Men vær så snill, Melby og Asheim, ikke avlys eksamen uten å komme med tiltak som skal sikre en rettferdig konkurranse om høstens studieplasser!


 1. Les også

  Jeg er redd for at vi blir glemt, igjen

 2. Les også

  Skoleministerne svarte leserne: «Blir det eksamen?»

 3. Les også

  En lektors forsvar for eksamen


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Karpe-medlemmet ble sjokkert da han så hvilke ytringer folk blir dømt for. Nå ønsker han endring.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
  VERDEN
  Publisert:

  Direktestudio: Krigen i Ukraina