At Peter Myhre (Frp) kritiserer Karpe Diem, viser at vi trenger provoserende musikk

At Peter Myhre (Frp) synes en politisk ladet sang er hårreisende, sier mye om norsk musikk i dag, skriver Musikkfan (18)

Si;D-innlegg: Musikk, som all annen kunst, er best når det ligger et budskap bak, skriver Musikkfan (17)

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Mange har ment mye på sosiale medier om de nye låtene til Karpe Diem, spesielt "Lett å være rebell i kjellerleiligheten din", der justisminister Anders Anundsen (Frp) får krass kritikk.

En som hadde mye å si, var Frp-politiker Peter Myhre. Før helgen la han ut et populært Facebook-innlegg, der han kritiserte sangene fordi de har et underliggende, eller ganske fremtredende, politisk budskap.

Si;D-kommentator Pamir Ehsas siterer Karpe Diem når han kritiserer justisministeren: Anders Anundsen, din feiging

«Dette er ikke musikk, ikke engang en låt. Det er et tåpelig og forkvaklet politisk innlegg forkledd som en låt», skriver Myhre. Dette gjorde meg både forvirret og oppgitt. Myhre mener Karpe Diem ikke har rett til å putte politiske budskap i låtene sine. Myhre glemmer at musikk er en kunstform, og at sanger, som all annen kunst, er best når det ligger et budskap bak.

Musikk har budskap

Myhre vet ikke at det har vært et politisk budskap bak mye populærmusikk gjennom flere tiår. Nesten hele Bob Dylans karrière, og protestmusikk mot krig på 70-tallet er gode eksempler.

At Peter Myhre og alle de 266 (i skrivende stund) som har likt innlegget hans synes en politisk ladet sang er hårreisende og avskyelig, sier mye om norsk musikk i dag og om hvor mye vi trenger sanger som kan provosere og skape debatt.

Se den nye musikkvideoen fra Karpe Diem — helgens mest omdiskuterte, og spilte, norske låt:

Følg Si ;D på Facebook og Twitter

Musikkfan (18)