Sykt perfekt? Nei, bare sykt selvopptatt

_60A1849-M_doc6ny2jc2d8igrbtdk6k9.jpg

Si ;D-innlegg: Noen dager er det bare hardt å være ung, og det tror jeg det alltid har vært, med eller uten sosiale medier

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.
lol_doc6o088v6b7f92c5cloox.jpg

Strålende anmeldelser gjorde at jeg satte meg ned onsdag kveld og så på «Sykt perfekt». Et program som skal gi et godt innblikk i unge jenters hverdag og utfordringer.

Et program som skryter av at de hadde over 400 søkere og endte opp med syv jenter — men ikke nødvendigvis noen alle kjenner seg igjen i.

Anmelderne roser jentene for å være modige, men hva gjør dem modige? At de tør å ta på seg en offerrolle på TV? Ja, det kunne det ha vært. Men problemet er bare at du ikke er et offer fordi du føler du må bruke flere timer på å sminke deg hver dag.

Du er ikke et offer fordi du føler du må bruke flere timer på å sminke deg hver dag

Du er ikke et offer fordi du føler du må sitte flere timer på sosiale medier å sammenligne deg selv med andre. Du er ikke et offer fordi du må droppe bestevenninnens bursdag til fordel for fotballtrening og kiropraktortime. Du er vel egentlig bare selvopptatt.

«Ung jente» er ingen diagnose

lol_doc6o088v6b7f92c5cloox.jpg

Jeg er litt lei av å høre at samfunnet må ta ansvar for unge jenters selvfølelse, jeg er litt lei av å høre om kroppspress blant jenter, jeg er litt lei av å høre om karakterpress og jeg er litt lei av å høre om press generelt.Vi må ikke gjøre det å være ung jente til en diagnose med symptomer ikke alle kjenner seg igjen i.

Ikke alle unge jenter har «flink pike-syndrom». Ikke alle har en haug av kroppskomplekser. Og ikke alle unge jenter må tro de skal ha det.

Noen dager er det bare hardt å være ung, og det tror jeg det alltid har vært, med eller uten sosiale medier. Ansvaret ligger ikke der, det ligger hos unge jenter selv.

Ta ansvar for å gi faen. Jeg tror det gagner alle om flere bruker tiden sin på å være gode venner, drikke øl eller lære seg å lage «crème brûlée» i stedet for å stirre seg selv i speilet.


Her svarer en av deltagerne i Sykt perfekt:

Les også

Jeg har aldri sagt jeg er et offer | Martine Halvorsen

Flere kommentarer skrevet av Adelina Trolle Andersen:

Les også

6 tips til skippertaksstudenten

Les også

Press-kampanjen «Når du blir ung» tråkker på all engasjert ungdom

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid)