SiD

Til dere som er redde for å bruke russedressen i år

  • Dennis Martinsen (19)
    Dennis Martinsen (19)
    Russepresident på Nes Vgs
Russen burde heller bli sett på som en viktig bidragsyter til et lavt smittenivå i samfunnet, skriver russepresidenten på Nes vgs.

Rusbruken, slåsskampene, alkoholbruken og lovbruddene. Det er ikke dette russen står for.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Lenge er russetiden blitt sett på som en byrde av mange i samfunnet. De aller fleste mener dette er en unødvendig tid, som bare handler om fyll og unødvendig pengebruk. I mediene kan du lese om rusbruk, slåsskamper, alkoholbruk og lovbrudd.

Det er ikke dette russen står for.

Russen er bedre

Russen står for samhold, vennskap, inkludering og en trygg feiring. Disse verdiene blir ofte tilsidesatt av det dårlige noen enkelte russ gjør. Det vil alltid finnes individer som ikke verdsetter disse verdiene, men det betyr ikke at alle er sånn.

Russen har lenge deltatt i ulike aksjoner som hjelper resten av samfunnet. Innsamlingsaksjonen «Krafttak mot kreft» og utdeling av russekort er blitt en tradisjon for russen, men igjen blir ikke dette fokuset.

Det aller største fokuset årets russ har hatt, er smittevern. Dette har vært den roligste russetiden noen kan huske, men heller ikke dette blir tatt i betraktning.

Redd for å bruke russedressen

Mange er redde for å bruke russedressen i offentligheten på grunn av fordommene andre har. Under koronatiden har flere følt skam av å gå rundt med dressen på grunn av alle blikkene de får.

Dette er så feil på alle måter.

Russen burde heller bli sett på som en viktig bidragsyter til et lavt smittenivå i samfunnet. Det som imponerer meg mest, er hvordan samhold, vennskap, inkludering og smittevern er blitt satt i fokus hos de aller fleste.

Det er dette som gjør at jeg er stolt over å bære på russedressen.

Skribenten er også medlem i Unge Høyre Øvre Romerike.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Les mer om

  1. Russetid
  2. Russen