Er nynorsk mer utfordrende enn engelsk?

Hvis en virkelig går inn for det, skal ikke nynorsk være en stor utfordring for folk flest, skriver Provosert ung mann (16).

Si ;D-innlegg: Nynorsk har vært et fag i den norske skolen i flere tiår. Mange ungdommer har et negativt syn på nynorsk. Hvorfor? Er nynorsk mer utfordrende enn engelsk?

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Nynorsk har vært et fag på den norske skolen i flere tiår. Det er hovedmålet til mellom 7 og 15 prosent av nordmenn.

Det vil si at veldig få av Norges befolkning har dette som hovedmål, men skal det derfor legges vekk? Det mener ikke jeg.

Nynorsk har vært i det norske samfunnet siden før det 19. århundret. Det er en del av norsk kultur. Dagens ungdom klager også på at det blir for mye å lære nynorsk, i tillegg til norskfaget på skolen.

Statistikk viser at en gjennomsnittlig kineser er mye mer hardtarbeidende og pliktoppfyllende når det gjelder skolearbeid, kontra en gjennomsnittlig norsk elev.

Les dette innlegget om nynorsk i skolen:

Les også

Noen misforståelser i sidemålsdebatten

Ikke alt av norsk litteratur og essensielt lesestoff er på bokmål, noe er på nynorsk. Hvis ingen skal lære nynorsk, hvem kan da lese og forstå disse?

Unnskyldningene norske elever har for å slippe unna nynorsk er svake. De mener at de ikke klarer å følge med i timene, og at det er for mye å lære to typer norsk.

Nynorsk kan være vanskelig, ja, men det avhenger ofte av hvilken holdning det enkelte individ har til språket. Er en negativ til det, vil en så klart ikke kunne lære det.

Språket er ikke vanskelig å lære seg, bare man går inn for det.

Norsk ungdom er late, det tør jeg påstå. Selvfølgelig er ikke alle late, men det er en for stor prosentandel som faller under den kategorien. Hvis en virkelig går inn for det, skal ikke nynorsk være en stor utfordring for folk flest.

Kristofer Olai Ravn Stavseng (23) sier:

Les også

Det er heilt nødvendig at elevane lærer nynorsk

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid)

Provosert Ung Mann (16)