Video: Teknisk sett er vi sammen nå | Alice Olesen

3. plass i konkurransen: Hvilken rolle spiller mobiltelefonen i ditt liv?

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Vi spurte våre lesere: Hvilken rolle spiller mobiltelefonen i ditt liv? Nå er vinnerne kåret:

1. plass: Marie Øvrum (22)

Juryens begrunnelse: Dette er en poetisk og velformulert tekst som sier mye om relasjoner og mobilbruk. Vi likte godt hvordan Øvrum får frem paradokset mobilen fører med seg: Vi blir mer tilgjengelige for omverdenen, men kanskje skjer det motsatte overfor de nærmeste som virkelig trenger oppmerksomheten vår.

Les også

Pålogget | Marie Øvrum

2. plass: Bente Brodersen (69)

Juryens begrunnelse: Bente Brodersen beskriver levende og humoristisk hvordan mobiltelefonen gir innhold og mening i pensjonisthverdagen. Innlegget har et perspektiv vi tror er viktig å fremheve i debatten om ny teknologi.

Les også

Mobilen er en god venn i pensjonisthverdagen | Bente Brodersen

3. plass: Alice Olesen

Juryens begrunnelse: Videoen «Teknisk sett er vi sammen nå» viser to venninner som er sammen, men som sitter med hver sin mobil hele tiden. De tekster med hverandre og tagger hverandre i en video på Facebook. En fin og forseggjort video som beskriver mange unges hverdag! Er det en positiv eller negativ utvikling? Det blir opp til seeren å bedømme.

I juryen: Marika Lüders, førsteamanuensis ved Institutt for medier og kommunikasjon, UiO, Erik Tornes, debattredaktør, Ingvild Berg, Si ;D-ansvarlig.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.