SiD

Kjære drittsekk på bensinstasjonen

  • Ingrid Nordstoga
    Ingrid Nordstoga
    16 år
Ingrid Nordstoga (16) har skrevet en hilsen til en mann hun møtte på en bensinstasjon.

Det krever ikke så veldig mye av deg å ta på et munnbind.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Kjære deg som nektet å ta på munnbind etter at en ansatt fint og rolig ba kundene om å holde smittevern. Du som sa: «Nei, det er bare anbefalt.»

Kjære deg som fikk til svar: «I denne butikken er det påbudt. Om du ikke bruker det, må jeg vennligst be deg om å forlate butikken.»

Kjære deg som så på dette som en så stor krenkelse at du snudde på hælen og gikk ut, men som like etterpå kom surmulende inn og sa: «Dere må i så fall kaste meg ut.»

Heldig mann

«Dette er faktisk brudd på menneskerettigheter», sa du deretter. Kjære deg, hvis dette er det største bruddet på menneskerettighetene dine du kan finne, så er du en heldig mann.

For når du nekter å ha på deg munnbind, får du kanskje innfridd din selvlagde rett til å slippe å gå med dette lille tøystykket. Men samtidig bryter du så mange andres menneskerett. Den viktigste menneskeretten, retten til å leve.

For mens du står og klager på hvordan du blir tråkket på, blir flere og flere mennesker avhengige av respiratorer for å overleve.

Samtidig som du brauter deg frem, og står og kjefter på en stakkar bak disken som bare gjør jobben sin, mister noen livet på grunn av viruset som sprer seg mellom oss.

Vi er alle lei

Jeg skal på ingen måte si at jeg ikke skjønner deg. Jeg er drittlei denne pandemien.

Nå må kanskje skolen stenge, jeg får nesten ikke møte vennene mine, og jeg har jeg har mest lyst til å sette fyr på alle munnbindene rundt meg, med håndsprit som tennvæske.

Men kan jeg det? Nei. For jeg må bidra som alle andre.

Så kjære drittsekk på bensinstasjonen. Det krever ikke så veldig mye av deg å ta på et munnbind. Det er ingen stor anstrengelse å strekke seg etter håndspriten. Du trenger ikke å endre hele livsstilen din for å bidra til å senke smitten.

Det krever så lite av deg, men hjelper så utrolig mye.


13–21 år? Vil du si din mening om noe du er engasjert i? Si ;D vil gjerne høre fra deg. Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

💬 Skal du delta i kommentarfeltet?

Les kommentarfeltets ti bud først. Hold deg saklig!

Les mer om

  1. Munnbind
  2. Koronaviruset