SiD

Jeg visste ikke at det var voldtekt

Da jeg var 16 år gammel ble jeg pr. definisjon voldtatt. Grunnen til at jeg ikke har «visst» om det før nå er ganske enkel: Det var ingen som rett ut sa at det skulle være mer enn nok hvis jeg sa nei, skriver Vi må sette grenser (21).

I min lille, rosenrøde, nyforelskede verden som 16-åring var det rett og slett ikke mulig å bli voldtatt av kjæresten sin.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg er 21 år gammel, og jeg ble nylig gjort oppmerksom på en ting som kom som en relativt stor overraskelse: Da jeg var 16 år gammel ble jeg pr. definisjon voldtatt.

Ingen fortalte at «nei» var nok

Grunnen til at jeg ikke har «visst» om det før nå er ganske enkel: Det var ingen som rett ut sa at det skulle være mer enn nok hvis jeg sa nei. Og det var ingen som sa at de fleste voldtekter skjer i nære relasjoner.

I min lille, rosenrøde, nyforelskede verden som 16-åring var det rett og slett ikke mulig å bli voldtatt av kjæresten sin.

Jeg hadde jo ligget med ham før, noe alle vennene mine visste, og hvis noen spurte ham så hadde vi jevnlig sex.

For å rette opp i en ting med en gang: Jeg «føler» meg ikke voldtatt. Jeg kommer ikke til å rette anklager, eller ta det til retten. Jeg vil bare si at nei ikke alltid er nok.

«Alle andre gjør det jo»

Jeg leste nylig en avisartikkel hvor en voldtektsanklage hadde blitt droppet, siden kvinnen ikke hadde sagt «nei» med klar tale. Det holdt ikke at hun hadde grått, blitt slått, og truet på livet.

Jeg ble ingen av de delene, men jeg sa nei og ble møtt med at det ikke var greit. Vi var jo kjærester, og kjærester gjorde sånt. At jeg sjelden hadde lyst, eller ikke ville at han skulle skryte av det til alle, var ikke godkjent. Det er mulig det er klisjé, men når man er 16, er «jammen alle andre gjør det» underlig virkningsfullt.

Som relativt voksen derimot har jeg funnet ut at jeg som person er svært lite seksuell. Om mitt første forhold har noe med dette å gjøre vet jeg ikke, og helt ærlig bryr jeg meg ikke heller.

Dette innlegget er så absolutt ikke ment som en klage, og jeg ønsker ikke medynk. Jeg ønsker bare å informere andre jenter, eller gutter, som er der jeg var, om at det er greit å si nei.

Og at nei betyr nei uansett.

Følg Aftenposten Si;D på Facebook og Twitter

Les flere Si ;D-innlegg:

Les også

  1. Selvforsvarskurs er ikke løsningen

  2. «Et halvt år etter skjelver jeg fortsatt. Hva er det som gjør at folk får seg til å bruke bevisstløse kropper seksuelt?»

  3. «De siste dagene er jeg blitt hetset, truet, støttet og intervjuet. Hvorfor bry seg om Christian Grey?»

  4. Filip (13): Derfor burde du bake brødet selv

Vi Må Sette Grenser (21)