Livsfarlig uvitenhet om mat

Vi har ikke utdannet oss selv utenfor allmennhetens råd og levemåte, og vi har ikke forstått at «sannheter» må testes i hver generasjon, skriver Benedicte Desirée (19).

Vi må slutte å stole blindt på den profittstyrte farmasøytindustrien, Mattilsynet og leger uten evne til å være kritiske.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Normen gjør oss syke. Likevel insisterer Ola Nordmann på å innta kjøtt, brød og melk som om livet var avhengig av det. Når skal vi ta hintet?

Vi doper oss ned

Fra alminnelige helseplager som uskyldige forkjølelser, til kroniske sykdommer som ADHD, demens, depresjon, kreft, leddgikt og allergier; kroppen protesterer, så vi doper den ned med smertestillende midler og kjemiske medisiner før vi fortsetter våre liv.

Vi ser ikke på kroppen som et sterkt mesterverk som i mange tilfeller kunne helbredet seg selv, om vi bare hadde gitt den det den trengte.

Vi må ta ansvar for helsen vår

Setter vi ikke spørsmålstegn ved å pumpe inn diesel i en bensintank som var skapt for 95 blyfri? Hvorfor trekker vi ikke samme konklusjon når det kommer til kroppen vår, når vi opplever at den ikke fungerer som den skal?

Det er på høy tid at vi begynner å ta ansvar for helsen vår.

Det er på høy tid at vi begynner å ta ansvar for helsen vår.

Vi må slutte å stole blindt på den profittstyrte farmasøytindustrien, Mattilsynet og leger med en utdanning som har frarøvet dem evnen til å være kritiske til de offentlige ernæringsanbefalinger som til syvende og sist gjør oss syke.

Vi må utfordre dagens «sannheter»

Dette handler om det faktum at vi ikke har utdannet oss selv utenfor allmennhetens råd og levemåte, og ikke har forstått at «sannheter» må testes i hver generasjon. Det de fleste vil kalle ufarlig, kan true din livskvalitet.

Dette handler om det faktum at vi ikke har utdannet oss selv utenfor allmennhetens råd og levemåte, og ikke har forstått at «sannheter» må testes i hver generasjon.

Mat fra mikrobølgeovn, hermetisert mat, sukker, bordsalt, hvitt mel, kjøtt, meieriprodukter, alkohol og kaffe: Etter min mening kan man ikke innta dette uten å oppleve negative konsekvenser.

Hvorfor konsumerer da majoriteten av oss disse tingene ukritisk? Kan det være vi har blitt feilinformert?

Krever mye å gå imot samfunnets normer

Det finnes utallige mennesker over hele verden som er blitt syke og funnet ut at de selv var i stand til å gjøre noe med det. Jeg er en av dem.

Ved å gi kroppen solide byggesteiner, vil kroppen i mange tilfeller kunne reparere seg selv: Rå, moden, fersk, økologisk frukt og grønnsaker i overflod, samt små mengder frø og nøtter.

Å gå imot samfunnets normer krever enormt mye i begynnelsen, men hvis du får livet tilbake, er det ikke da verdt det?

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid).

Benedicte Desirée (19)