SiD

Konfirmasjonen burde utsettes til man er 18

  • Hanne (21)
Jeg var bare et barn da jeg konfirmerte meg, skriver Hanne.

Si ;D-innlegg: Jeg bannet, jeg drakk og jeg trodde ikke på Gud, så konfirmasjonsforberedelsene i kirken var en vanskelig tid for meg.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Da jeg var 15, visste jeg ikke hva jeg skulle tro. Jeg visste at mamma sa at jeg enten kunne konfirmere meg kristelig eller ikke i det hele tatt.

Jeg var en inaktiv del av statskirken, jeg ble motvillig med mamma til kirken i juletider, men aldri hver søndag.

Jeg bannet, jeg drakk og jeg trodde ikke på Gud, så konfirmasjonsforberedelsene i kirken var en vanskelig tid for meg.

Følte jeg løy

Jeg følte at jeg løy, og jeg måtte gå sammen med personer som hadde mobbet meg så kraftig at jeg ble nødt til å skifte skole. Hver uke da jeg måtte være med på møtene, var en kamp.

Selve konfirmasjonsdagen var hektisk. Det var hår som skulle stelles, bunad som skulle tas på, og sminke som skulle sitte fint.

Presten sa noen greier om Jesus og Gud, og jeg sto der i den hvite kappen som en ulv i fåreklær.

Hadde jeg kunne fått velge på ny, er det ingen tvil om at jeg ville valgt å konfirmere meg borgerlig og få dra som flyktning og lære humanistiske verdier fremfor å bli dyttet frem på rullebåndet til statskirken, så statskirken skal få støtte.

Jeg vet jeg ikke tror

Jeg tror ikke. Jeg vet at jeg ikke tror. Og det er et nederlag for meg at jeg lot meg kjøpe, lot mine verdier fare for penger.

Jeg husker festen hjemme. Det var far som holdt tale, selv om jeg helst ville. Jeg følte meg ubekvem, og den ene onkelen min sa sin legendariske hilsen: «Velkommen til de voksnes rekker».

Jeg var bare et barn, og ikke visste jeg hva jeg skulle med konfirmasjonspengene jeg fikk.

Jeg var bare et barn, og ikke visste jeg hva jeg skulle med konfirmasjonspengene jeg fikk. En teori jeg har er at hvis konfirmasjonen hadde blitt utsatt noen år til du for eksempel er 18 år, så ville langt færre valgt å gå den kristne vei.

Du er da sikrere på hva du vil, hva du tror og hva du skal med så masse penger. Å konfirmere seg som 15-åring er bare tull! Men det er nå bare min mening.


Kanskje konfirmerer du deg nå? Kanskje glemmer du aldri din egen konfirmasjon? Les flere innlegg:


Hvorfor er stadig færre unge kristne?

Bare to av ti under 30 definerer seg som kristne. Hvorfor er det slik? Ateist Theodor René Carlsen (18) og kristne Ingrid Vatnar Olsen (20) diskuterer. – Jeg opplever mye respekt når jeg sier jeg er kristen, men også mye dritt, for å si det rett ut, sier Vatnar Olsen.

Hør den med ett klikk her:

Slik blir du abonnent:

— For iTunes: Trykk her

— Android eller annen telefon? Søk på Si ;D i din podkast-app.

— Soundcloud: Trykkher

Les mer om

  1. Konfirmasjon
  2. Kristendom
  3. Ungdom