SiD

Ung for alltid

Kvinner i vill 40-årskrise hiver seg mot operasjonsbordet.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Kvinner blir mer og mer desperate etter å holde seg unge, og tyr til plastisk kirurgi, skriver Emil Anker Wiik (19). Fotolia/NTB Scanpix

Kvinners behov for å ta seg godt ut er i aller høyeste grad noe svært menneskelig og allment. Siden tidenes morgen lurte nok Eva på hvordan hun skulle holde seg slank, ungdommelig og tiltrekkende. Men dagens grensesprengende samfunn har muliggjort Peter Pan-ideologien — vi trenger aldri å bli voksne.

Kvinner i vill 40-årskrise hiver seg mot operasjonsbordet, ferdigtegnet med stiplede sprittusjlinjer der de ønsker å forynges.

Heldigvis for dem ønsker ikke legene seg penger og ber kun om den lille koden på baksiden av hvilket som helst av de små plastkortene deres. Dermed er familieøkonomien heldigvis trygg, og en legger ikke merke til at kontoene tømmes, mens brystene fylles. Nordmenn snur pengesekkene sine opp ned, og pengene renner ut som om det er hull i lommene våre. Massemedia gjør selvfølgelig sin del av jobben for at ingen skal få sy igjen dette hullet. Fotoshoppede kjendiser og modeller pryder i dag den blanke forsiden på alle moteblader.

Oppfatningen av hva som er perfekt er selvsagt individuell, men enkelte punkter ser ut til å ha fått allmenn oppslutning - store bryster, glatt hud og fyldige lepper.

Debatten om plastisk kirurgi er igjen blitt dagsaktuell og det vektlegges ofte at den naturlige skjønnheten ikke skal forstyrres. Et fint begrep i denne sammenhengen er derfor måtehold - det lønner seg kanskje ikke å gni på den magiske lampen mer enn tre ganger.

Men vi menn klager da ikke. Kvinners forfengelighet kommer ofte vår estetiske sans til gode. En kan se på det slik - at i realiteten er det vel menn som leker med dukker?

Emil Anker Wiik (19)

Relevante artikler

 1. SID

  Selv om Norge har et av verdens beste helsevesen, er kunnskapen om kvinnehelse skremmende lav

 2. SID

  Et dikt om manndomssvikt | Fredrik Lingås

 3. SID

  Kjære jenter som tar teknologiutdanning: Jeg heier så utrolig på dere!

 4. SID

  Jeg drømmer om en bedre fremtid for kvinnefotballen

 5. SPORT

  Europamester ble knivstukket i egen bakgård

 6. SID

  Jeg vil bli grunnskolelærer, men lønnsforskjellen irriterer meg