SiD

Hijab er ikke tvang

Hvor mange avisinnlegg, stemmer og ansikter må til før politikerne skjønner at jeg ikke trenger å frigjøres?

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
Les også

Forby religiøse hodeplagg i skolen!

Nylig ble det vedtatt et niqabforbud i videregående skoler i Østfold, og nå ønsker Sarpsborg-politikeren Kai Roger Hagen også hijabforbud.Er det jeg som ikke forstår norsk eller du som er dobbeltmoralsk, Hagen? Du sier at du er for religionsfrihet, men samtidig vil du forby hijab — en viktig del av identiteten til unge, muslimske jenter. Noe som ikke stemmer her?

Ulik barneoppdragelse

Til nettavisen ABC Nyheter sier du: «Foreldre skal ta valg for barna, men det å sette dem i bås og tvinge dem inn i et system gjør at barna ikke er frie lenger.» Som politiker og folkevalgt burde du vite at i det flerkulturelle samfunnet vi lever i dag, så tar vi alle ulike valg. Enten foreldre lærer barna sine om religionsprinsipper eller lærer dem om det de mener er viktig.

Skal oppdragelse som ikke passer flertallet av nordmenn der ute være feil, eller sier du det bare fordi det er snakk om muslimske foreldres måte å oppdra sine barn på?

Videre sier du at du er for at barn døpes og at de senere konfirmeres, men at hijab er noe annet, for da tvinges de. Jeg ser ikke noe tvang i at barn døpes og konfirmeres, heller ikke at en jente bruker hijab. Det er da bare resultat av barneoppdragelse, begge delene.

Kjemper imot meg

Du mener at forbud er et av få virkemidler politikerne har til rådighet for «å hindre tvang». Sannheten er at du selv bidrar til tvang.

Politikere, og spesielt Frp-politikere, er flinke til å snakke om frigjøringen av de stakkarsliggjorte og undertrykte kvinnene. Frigjøring? Daglig kjemper du, dine kolleger og venner for å ta fra meg identiteten min, i å stakkarsliggjøre meg og fremstille meg som et offer. Jeg blir aldri hørt, uansett hva jeg sier, så lenge det ikke er i samsvar med det du og mange andre der ute mener. Nå har mange muslimske jenter som meg rundt omkring i Norge gjort alt ved sin makt og evne for å overbevise deg og flertallet om at vi ikke er undertrykket.

Du og jeg kjemper den samme kampen, bare at du har valgt å kjempe imot meg istedenfor å kjempe den med meg.

Nå er jeg lei av å sitte og skrive, lei av å skrike og lei av å overbevise andre om at jeg er en fri kvinne. Fri nok til å velge hva jeg skal gå med, og fri nok til å skrive dette.

Afnan Ahmed (17)