Equinor eier ikke skam i sin nye reklamekampanje | Hulda Holtvedt

  • Hulda Holtvedt (20)
Equinors nye reklamekampanje tar utgangspunkt i unge klimastreikeres ønske om grønnere energi. Deretter beskriver den det nyåpnede Johan Sverdrup-feltet.

Selskapet skyver klimastreikerne foran seg i forsøk på å grønnvaske en næring som er grunnleggende skitten. Det er uforskammet og umyndiggjørende.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Equinor koker kloden. Og de er frekke nok til å gjøre det i klimaets navn.
Equinor forsøker nå å grønnvaske norsk oljeproduksjon gjennom en reklamekampanje i norske medier.

Reklamen viser tusenvis av klimastreikende barn og ungdommer på Eidsvolls plass i Oslo. Budskapet er at Equinor er på lag med klimastreikerne: Et miljøvennlig oljeselskap!

Like skitne

«Mange mener vi skal slutte med olje. Hvorfor er det likevel grunn til å være stolte av Johan Sverdrup?» spør Equinor retorisk, før de legger ut om de lave utslippstallene fra det nye gigantfeltet sitt. «Alle oljefat er ikke like.»

Det er villedende å male et bilde av at norsk olje er renere enn annen olje, mener debattanten.

Det er villedende å male et bilde av at norsk olje er renere enn annen olje. Et oljefat slipper ut cirka 400 kg Co2 når det forbrennes, uavhengig av om det er produsert av Equinor, Shell eller Saudi Aramco. Godt over 90 prosent av utslippene fra oljen kommer når den forbrennes, ikke når den utvinnes. Alle oljefat er like. De er like skitne.

Johan Sverdrup-feltet, som Equinor er så stolte av, er en klimabombe. Utslippene derfra kan bli opp til 25 ganger så store som hele Norges årlige klimagassutslipp. Feltet skal være i produksjon de neste 50 årene - til lenge etter at Norge og EU etter planen skal være utslippsfritt. Johan Sverdrup-feltet binder oss til nye klimagassutslipp gjennom mesteparten av dette århundret.

Skyver oss foran seg

Equinor skyver klimastreikerne foran seg i forsøk på å grønnvaske en næring som er grunnleggende skitten.

Det er uforskammet, og ikke minst er det umyndiggjørende overfor de tusenvis av ungdommene som har brukt våren på å protestere mot nettopp oljenæringen-

Hvis Equinor først og fremst hadde vært opptatt av å redde klimaet, hadde de sluttet å bore etter olje. Det gjør de ikke.

Navneskifte til tross - de bruker fortsatt mer enn 95 prosent av investeringene sine på olje og gass. Det Equinor er mest interessert i å redde, er sitt eget rykte.


Les også:

Les også

Oljeministerens svar til streikende ungdom: «Så lenge verden trenger olje og gass, skal Norge produsere det».

Les også

Equinor vurderer å satse milliarder utenfor Kanariøyene

Les også

Vi streiker for noe vi ikke tar på alvor selv, skriver Marius Norbye om klimastreikene


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.