SiD

Jeg er mann, og jeg ble voldtatt

Min historie er humor. En kvinnes historie kan være en tragedie.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Alle gutter drømmer vel om å bli tvunget til å ha sex? Nei, jeg tror ikke gutter gjør det. Jeg tror gutter ler og ironiserer over det for å dekke over en reell frykt. Foto: Fotolia/NTB Scanpix

Jeg er blitt tvunget til å ha sex. Jeg er blitt voldtatt. Det hendte en natt en helg, og jeg hadde drukket en del. Ut på kvelden havnet vi på et soverom. Vi pratet og jeg sovnet. Da jeg våknet, var det en som nærmest lå over meg, mens den andre fiklet med underlivet mitt. Jeg forsøkte å vri meg unna, men kom ingen vei. Og så forsvant jeg, liksom. Kunne bare observere det som skjedde — helt lamslått. Kroppen min var gått i lås. Så forsvant de, og jeg ble funnet sovende på rommet tidlig morgenen etter.

Kunne ikke vite

Da jeg hadde kommet meg hjem i min egen seng, gikk det opp for meg hva som hadde skjedd. Og jeg lå resten av helgen og lurte på hvorfor jeg ikke hadde skreket, de kunne jo ikke vite at jeg ikke ville dersom jeg ikke skrek. Kanskje jeg var for utydelig. Det var nok en misforståelse. Hva det var, er ikke viktig. Men det som er viktig, er at jeg ikke har drukket siden den gang, og jeg har ikke hatt sex med noen. Jeg vil ikke. Jeg makter ikke tanken engang.

Og det har gjort meg upopulær blant kvinner. Jeg er en mann som er redd for sex. De to jentene ødela seksualiteten min den kvelden. Jeg prøvde å «stå frem» med opplevelsen, men folk lo. Alle gutter drømmer vel om å bli ­tvunget til å ha sex? Nei, jeg tror ikke gutter gjør det. Jeg tror gutter ler og ironiserer over det for å dekke over en reell frykt. Frykt for å bli «avmaskulinisert». Og så er spørsmålet: Dersom jeg hadde gått til et mottak, ville de tatt meg på alvor?

Ord mot ord

Å anmelde voldtekt er stort sett ord mot ord, for sexen kan ha forekommet. Spørsmålet er om begge parter samtykket eller ikke. Derfor er det vanskelig for rettssystemet å dømme over­gripere. Og så er det en gang slik at tvil skal komme tiltalte til gode. Og tvil er det stort sett alltid i slike saker. Det er en styrke ved rettssystemet, men kan oppfattes som det motsatte i slike ­saker. Derfor er voldtekt vanskelig.

Krig mellom kjønnene

Problemet er at debatten er gjort til en slags krig mellom menn og ­kvinner. Der kvinner slåss for sin rett til å gå kledd som de vil, og menn slåss for ikke å bli satt i samme bås som voldtektsmenn. Man burde jo vært på lag - ikke motstandere. Nylig opplevde jeg en gruppe jenter som hånflirte av min historie, at det sikkert var til pass for meg som mann å bli voldtatt. Min ­historie er humor. En kvinnes historie kan være en tragedie.

Men hva skjer med meg? Sex er nå ute av bildet, og ingen kvinner vil være sammen med en mann som ikke vil ha sex.

Synd jeg ikke er kvinne, da kunne jeg bare dratt på meg bestemorstrusen og snudd ryggen til.

Les også:

Les også

- Jeg ble beskyldt for å ha ligget med henne mens hun var for full og sov

Les også

- Uakseptabelt å kategorisere voldtekter

Les også

«Du forsøker å skrike etter hjelp, men klarer ikke»

Mann (19)

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Trine Lise Olsen: - Jeg vil at du skal føle deg som en totalt ubrukelig idiot hvis du så mye som tenker på å voldta

 2. A-MAGASINET
  Publisert:

  Jeg har en hilsen til deg, du som voldtok, du som sier at det var frivillig sex: Jeg tror deg ikke.

 3. VERDEN
  Publisert:

  Rohingya-jenter åpner seg til amerikansk nyhetsbyrå: Forteller om grufulle soldatvoldtekter i Myanmar

 4. KRONIKK
  Publisert:

  Voldtekt er en helt absurd handling, som hører vikingtiden til! | Trine Lise Olsen

 5. SID
  Publisert:

  Jeg er livredd for å bli utnyttet

 6. VERDEN
  Publisert:

  Kvinnen anmeldte to menn for voldtekt. Fredag døde hun etter å ha blitt satt fyr på.