SiD

Gi russetiden en flyttebil!

  • Herman Brevik Helling (18)
    Herman Brevik Helling (18)
    Oslo Unge Høyre
La oss først fullføre skoleåret vårt, og så feire det etterpå, mener debattanten.

La koronaårene skape en varig forbedring av russetiden.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Denne helgen valgte Russens hovedstyre i Stor-Oslo å utsette russetiden til 17. mai, i første omgang.

I fjor startet russebussene motorene i midten av juni. Om noe skal stå igjen etter denne pandemien, er det at russetiden feires best etter at skoleåret faktisk er ferdig.

Feil rekkefølge

Siden 1905 har russefeiringen markert slutten på endt skolegang. Samtidig markerer den et viktig vendepunkt i livene våre. Kanskje skal man nå flytte hjemmefra, begynne å studere eller gå ut i arbeidslivet.

Herman Brevik Helling (18), arbeidsutvalgsmedlem i Oslo Unge Høyre.

Men samtidig som vi anerkjenner at avgangselevene fortjener en feiring, må vi legge til rette for at de ikke snubler på oppløpet. Russetiden og eksamensperioden har vært plassert i feil rekkefølge siden Arbeiderpartiet omrokerte dem i 1979.

Fravær som russeknute

Høyt fravær og dårlig eksamensoppladning har i en årrekke nærmest fremstått som russeknuter. På samme måte som at det sjeldent lønner seg for idrettsutøvere å starte feiringen før målgang, bør ikke vi avgangselever feire 13 års skolegang før karakterene er satt.

Derfor bør russetiden melde flytting, for godt.

Kjære fremtidige russestyremedlemmer: Jeg gleder meg til å nyte solskinnet i rød dress. La koronaårene skape en varig forbedring av russetiden. La oss først fullføre skoleåret vårt, og så feire det etterpå.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

  1. Les også

    Skrivekonkurranse for unge: Lag en tale til besteforeldregenerasjonen!

Les mer om

  1. Russetid