SiD

Toleransen er blitt en munnkurv i asyldebatten | Kristin Nesse Thue (20)

 • Amalie Lereng
  Amalie Lereng
  Si ;D-ansvarlig
Jeg postet en helt legitim kritikk mot en kriminell guttegjeng som tilfeldigvis var asylsøkere, og venner slettet meg på Facebook.

Si ;D-innlegg: De jublet da jeg kritiserte norske menns trakassering, men jeg blir lynsjet når jeg kritiserer ikke-norske menn som trakasserer.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Her forleden delte jeg en artikkel på Facebook om en gruppe mindreårige asylsøkere i Stockholm som har rømt fra asylmottaket for å rane og begå overgrep mot kvinner på sentralstasjonen.

Jeg skrev at dette er svært alvorlig, Europa kan ikke under noen omstendighet ta inn slike menn når overgrepsstatistikken stadig presses opp av egne statsborgere, og jeg som kvinne er redd.

Jeg ble det sorte får

Én Facebook-post der jeg uttrykte meg kritisk til guttegjenger som begår overgrep , altså guttegjenger som overhodet ikke er her for beskyttelse, og jeg ble feminismens sorte får. Jeg ble irettesatt av så godt som alle studiekameratene mine, feministiske medsøstre og ungdomspolitikere.

En skulle ikke tro det var så grensesprengende å kreve at Flyktningkonvensjonen opprettholdes – begår du alvorlig kriminalitet mister du beskyttelsesretten.

De begår overgrep fordi de har lyst

Det er blitt trendy å hevde at kvinnehatende menn utenfor Europa kun er et produkt av sin religion og kultur, mennenes moral eller frie vilje eksisterer ikke. Flere mente det var systemsvikt i Sverige, ikke mennene selv, som var årsaken til overgrepene.

Jeg er uenig. De begår overgrep fordi de har lyst. Guttene på stasjonen vet godt hva de gjør.

De kommer ikke til å endre seg av et kurs eller en holdningskampanje. Jeg jobber selv med slike kampanjer rettet mot norske gutter – som har vokst opp i likestillingslandet med yrkesaktive mødre og frigjorte søstre – og det er vanskelig nok å få dem til å endre seg.

Venner slettet meg på Facebook

Toleransen vi priser så høyt er blitt en munnkurv. Jeg postet en helt legitim kritikk mot en kriminell guttegjeng som tilfeldigvis var asylsøkere, og venner slettet meg på Facebook. Jeg ble kalt rasist, antifeminist og fikk beskjed om å holde kjeft fordi jeg oppmuntret høyreekstremisme av mine venner og med-akademikere.

Jeg ble kalt rasist, antifeminist og fikk beskjed om å holde kjeft fordi jeg oppmuntret høyreekstremisme av mine venner og med-akademikere

Jeg kjenner mange som deler mine synspunkter, men de tør ikke å kommentere når de ser tilbakemeldingene jeg får.

Meningene våre blir redusert til ingenting, bare fordi vi ikke er fullstendig ukritiske til asyldebatten. Debattklimaet forvitrer for hver post, det er knapt et saklig argument å finne blant alle personangrepene.

Et fullstendig skrudd kvinnesyn

Jeg er ikke rasist. Jeg synes Donald Trump er helt idiot, jeg stemmer ikke engang Frp. For min del kan Europa gjerne ta inn hver kvinne og kvinnevennlige mann i Midtøsten og omegn. Problemet er at det er svært mange menn fra land vi mottar asylsøkere fra som har et fullstendig skrudd kvinnesyn. Det er ikke rasisme, det er fakta.

Ja, det er et uttrykk for det globale patriarkatet, men nei, det betyr ikke at det kan tas på like strak arm som sexisme blant norske menn. Jeg vil ikke ha slike menn i nærheten av meg, og selvfølgelig ikke i nærheten av andre kvinner de kan skade heller.

Men det er neppe stuerent å foreslå en egen øy for dem der de kan sitte og hate kvinner seg imellom.

Problemet er at det er svært mange menn fra land vi mottar asylsøkere fra som har et fullstendig skrudd kvinnesyn

Jeg er hverken rasist eller høyreekstrem. Jeg er en kvinnelig, feministisk norsk statsborger som er svært bekymret for alle masseovergrepene begått av ikke-Europeiske menn i Europa den siste tiden, masseovergrep som knapt nevnes av de samme som daglig poster ti artikler om hvor fæle borgerlige politikere er.

Da jeg kritiserte norske menns trakassering ble jeg heiet frem som et feministisk forbilde. Nå kritiserer jeg ikke-norske menns trakassering. Og jeg blir lynsjet.


Har Kristin et poeng? Er vi for følsomme?

 • Her er artikkelen Kristin leste: Slår alarm om mindreårige asylsøkere
 • Politiet i Stockholm fikk kritikk for å være tause om en lignende hendelse: Etterforskes for taushet om overgrep
  Si ;D møtte tre unge asylsøkere som akkurat hadde kommet til landet:. De gir et annet inntrykk:
Les også

«Daoud (16)»: – Jeg mistet min ungdom til flukten

Følg Aftenposten Si ;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid)

Hei, du! Si ;D har fått sin egen podcast! For å abonnere, trenger du bare å søke på «Si ;D» i din podcast-app!

Hør første episode her, som handler om spiseforstyrrelser:

Kristin Nesse Thue (20)

Les mer om

 1. Mest leste Si ;D-innlegg 2016
 2. Innvandring
 3. Overgrep
 4. Asyl