SiD

Feminist-Norge burde åpne øynene for de virkelige problemene | Kaja Tømmerås

  • Kaja Tømmerås (14)
    Kaja Tømmerås (14)
Sigrid Bonde Tusvik protesterte mot at alle prisene under årets Humorprisen gikk til menn.

Si ;D-innlegg: Ingen hadde protestert og kalt det Kvinneprisen om kun kvinner vant.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Sigrid Bonde Tusvik valgte fredag 18. januar å forlate Humorprisen fordi ingen kvinner vant pris. Hun omtaler arrangementet som «Herreprisen».

I stedet for å bli igjen og hylle de utrolig talentfulle mennene som vant en så utrolig fortjent pris, gikk hun ut i mediene og fremstilte det hele som diskriminering.

Diskriminering fordi ingen kvinner vant pris.

Hvis det hadde vært omvendt

Kaja Tømmerås (14)

Hvis det hadde vært motsatt, kun kvinner som vant pris, hadde fredagen vært en gledens dag.

Da hadde vi hyllet de fantastisk flotte, morsomme og vakre kvinnene som vant, og ingen ville tenkt på de stakkars mennene som ikke vant noe.

Vi kvinner drar bare frem feminist-kortet, og hvem kan vel konkurrere med det? Med gensere som sier «Girls Unite» er vi rett og slett uslåelige.

Men er det ikke på tide å kaste fra seg genseren, la mennene vinne noen priser og heller ta tak i de virkelige problemene i verden?

Voldtekt i Sudan, tvangsekteskap i Somalia, Herreprisen i Norge

Kan ikke Feminist-Norge stoppe opp i et sekund og heller åpne øynene for de virkelige utfordringene kvinner i andre deler i verden møter hver eneste dag?

I Darfur brukes voldtekt mot kvinner som våpen i krigføring, i Somalia blir jenter giftet bort, og i Jemen må kvinner ha ektemannens tillatelse til å gå utenfor døren. Har de ikke tillatelse til dette, blir de arrestert.

Så er det ikke på tide å legge «Herreprisen» på hyllen og heller virkelig gå inn for å endre det som er viktig?


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Les mer om

  1. Humor
  2. Feminisme
  3. Diskriminering