SiD

Jeg har aldri ...

Jeg har aldri drukket alkohol. Jeg har aldri vært på fest. Jeg har aldri kysset noen og jeg har aldri hatt sex. Og nei, jeg er ikke religiøs.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.
Det blir ofte lagt ut bilder på Instagram hvor klassekamerater poserer på fest med en øl i hånden, skriver Den rare jenta (16).

Som 16-åring er jeg i dag en av få som har en slik liste, i hvert fall virker det sånn. Ofte blir det lagt ut bilder på Instagram hvor klassekamerater poserer på fest eller "get-togethers" med en cider eller øl i hånden. Andre legger ut bilder av hverandre på Facebook hvor de rett og slett er fulle.

Er jeg rar?

Når jeg har fortalt medelever at jeg aldri har vært full eller kysset noen, har jeg flere ganger fått responser som: "Hæ, er du serr?!" eller "Oi, så rar du er!". Men er det disse tingene som definerer meg? Er jeg rar fordi jeg aldri har "hooket" opp med noen på fest?

Les også: Avholds og utenfor

Jeg har flere gode venner som respekterer meg og mine valg, og vi har det faktisk gøy sammen uten å drikke alkohol. Likevel merker jeg at de også synes det er litt merkelig når jeg sier at jeg heller vil se en film med mamma enn å dra på fest i helgen, og det går faktisk inn på meg.

Jeg har ingenting imot å skille meg ut, tvert imot, men å være "den rare" tar jeg ikke som en kompliment.

Respekter andres valg

Som alle andre har jeg egne meninger og tanker rundt temaer som alkohol og sex. Personlig har ikke jeg et stort behov for hverken å drikke eller dra på fest, men det betyr ikke at jeg har mindre respekt for dem som velger å gjøre det.

Les også: Sex er ikke til å kødde med

Jeg respekterer deres meninger fullt og helt, men da synes jeg de skal gjøre det samme. Jeg er litt lei av å bli kalt rar fordi jeg tar andre valg og har andre synspunkter enn mange på min alder.

Hvorfor er det så viktig å putte hverandre i båser? Hadde det ikke vært kjedelig om alle var like? Husk, det er våre ulikheter som får verden til å gå rundt, og det går an å være annerledes uten å være merkelig.

Les også:

Det blir ofte lagt ut bilder på Instagram hvor klassekamerater poserer på fest med en øl i hånden, skriver Den rare jenta (16).

Den Rare Jenta (16)