Aftenposten, skjerp dere!

Peder Nyeggen (17) mener hovedoppslaget på Aftenpostens forside mandag 23. mars er hyklerisk og provoserende.

Skal man bruke drukning av hund som eksempel for å få frem at overgrep mot barn er feil? spør Peder Nyeggen (17).

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Aftenpostens forside 23. Mars: «Overgrep mot barn: 5 måneder fengsel. Drukning av hund: 6 måneder fengsel.» Videre kommer en underoverskrift hvis hovedbudskap er: «Dagens straffenivå for overgrep av barn er alt for lavt».

Virkelig? Skal man for å få frem budskapet om at overgrep mot barn er feil, bruke drukning av en hund som eksempel?

Om å drukne en hund er den minst alvorlige forbrytelsen forsidejournalisten kunne kommet på, er det noe alvorlig feil.

Provoserende og hyklerisk

Ja, overgrep mot barn er feil, og straffene burde vært mye strengere. Men det å bruke drukning av en hund som eksempel, er absolutt ikke greit.

Peder Nyeggen (17) mener at drap på dyr skal straffes like hardt som på mennesker.

For meg utstråler ikke denne forsiden et budskap om hvor mye dere bryr dere om barn, men hvor lite dere bryr dere om dyr. Mens vinterens nyhetsbilde var preget av pelsdyrdebatten, der «alle» sto på dyrenes side, er det nå helt greit å omtale dyr som akkurat det de er igjen: verdiløse. Hykleri på sitt ypperste, spesielt av en avis som Aftenposten, som i utgangspunktet skal være nøytral.

Jeg plukket opp avisen for å lese relevante nyheter, ikke for å få en motbydelig budskap om hvor lite dyr er verdt slengt i ansiktet.

Uendelig provoserende, og en dårlig start på dagen. Jeg snakker ikke om bare overskriften, men også hvordan portrettet av barneombudet Anne Lindboe i artikkelen også fremviser en person med total mangel på empati ovenfor dyr.

Drap er drap — uansett

I mine øyne skal drap på et dyr straffes like hardt som drap på et menneske. Et menneske som er i stand til å drepe et annet individ med kaldt blod, fortjener ikke nåde - uansett om det er en katt, hund, eller en av sin egen art.

At rettens administrator for denne saken, mente 10 måneder var for strengt, og valgte å gi han en tilståelsesrabatt på 6 måneder ubetinget fengsel, er for meg helt motbydelig.

Mark Twain sa en gang: «Jo mer jeg er med andre mennesker, jo mer elsker jeg hunden min».

Jeg skjønner denne mannen godt når jeg ser hva slags elitistiske holdninger mange har til forholdet mellom dyr og mennesker. Kan noen være så snill å forklare meg, hvorfor et menneske er verdt mer enn et dyr?

Og til de som lagde Aftenpostens forside den dagen: Skjerp dere!

Følg Aftenposten Si;D påFacebook, Twitter og Snapchat (aft.sid).

Peder Nyeggen (17)