SiD

Ironisk: Bestefaren som henger ut unge på nett, snakker om inkludering i fotballklubben | Nicoline Grenersen

  • Nicoline Grenersen (15)
    Fylkesstyret, AUF i Akershus
Når vi har foreldre som utestenger flere av podens klassekamerater fra bursdagsfesten og fortsatt diskuterer festen i felles klassegrupper på Facebook, er det åpenbart at noe må gjøres, skriver Nicoline Grenersen (15).

Si ;D-innlegg: Vi må ta et oppgjør med alle mobbere, uansett alder.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Mobbing er et tema det stadig snakkes om. Det blir laget handlingsplaner, og hele skoledager blir satt av til å jobbe med forebyggende tiltak mot mobbing. Barn og unge får mer opplæring om mobbing enn noen gang tidligere, og det er kjempeviktig.

Men en gruppe som får herje fritt, er generasjonen til mine foreldre og besteforeldre.

Dette er generasjonene som er blitt introdusert for sosiale medier og internett i voksen alder og som ikke har fått nettvettregler intravenøst gjennom hele barndommen.

Utestengt fra bursdager

Vi unge blir satt i søkelyset gang på gang, og nye mobbesaker får se dagens lys nærmest ukentlig. Det er kjempeviktig at vi snakker om mobbing og at mobbere må stå til rette for handlingene sine, men skulle det ikke bare mangle at også de eldre generasjonene skal holde samme standard?

Når vi har Facebook-grupper og kommentarfelt der voksne offentlig henger ut barn og unge, men ingen tar til motmæle, skjønner vi at noe er feil.

Når vi har foreldre som utestenger flere av podens klassekamerater fra bursdagsfesten og fortsatt diskuterer festen i felles klassegrupper på Facebook, er det åpenbart at noe må gjøres.

Les også

Jente (16): - Svaret på korleis vi kan stoppe mobbinga, er enklare enn du trur

Mobbing læres

Det som er ironisk med dette, er at bestefaren som henger ut unge på nett, sitter på årsmøtet i fotballklubben og snakker om hvor viktig det er med breddefotball og inkludering. Mammaen som utestenger fra bursdagsfesten, taler på foreldremøter om hvor viktig det er at foreldre tar ansvar i mobbesaker.

Barn blir ikke automatisk mobbere, det er noe de lærer seg. For å kunne bekjempe mobbing er vi nødt til å ta et oppgjør med alle mobbere, uavhengig av alder.


Under 21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Disse innleggene vil kanskje også interessere deg:

Les også

  1. Hun inviterte til jentebursdag. Etter en time ringte hun for å høre hvor de var.

  2. «Bare vent til du blir voldtatt», «dette ludderet», «dumme lille pike» | Kaja Elise Meløy Yngsdal Hilleren

  3. Jeg fikk høre flere ganger om dagen at jeg var dum. Til slutt lå det som et ekko i hodet mitt | Ingrid Elise Kaggerud:

Les mer om

  1. Mobbing
  2. Internett
  3. Sosiale medier