Dropp den grønne teen 1. januar. Ha heller din psykiske helse som nyttårsforsett | Silje Trageton Braathen

  • Silje Trageton Braathen (17)
Din psykiske og fysiske helse er avhengige av hverandre, og når en av dem svikter, vil også den andre merke det, skriver Silje Trageton Braathen (17).

Si ;D-innlegg: Det bør ikke være flaut å si at i 2018, da skal jeg fokusere mer på tankene og følelsene mine.

Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes inn her.

Vi har nettopp gått inn i et nytt år, og det hentes frem og skrives utallige artikler, innlegg og poster om hvordan du kan bli kvitt juleflesket én gang for alle. Ja, for når du først har så mye motivasjon, så kan du vel fjerne julefettet som skulle fjernes i 2015 også?

I mediene leser vi stadig om hva vi skal gjøre for å få en bedre fysisk helse. Men jeg lurer på: Når kommer artiklene om å bedre vår psykiske helse?

Helsesøstre nedprioriteres

I 2017 kunne vi ofte lese om hvordan kunnskap om psykisk helse blir utelatt i den norske skolen, om hvordan helsesøstre blir nedprioritert og om flere som nådde bunn, men ikke følte de ble tatt på alvor. Er ikke det som faktisk driver oss fremover, bestemmer hvordan vi har det og avgjør hvordan vi oppfører oss, viktig?

Din psykiske og fysiske helse er avhengige av hverandre, og når en av dem svikter, vil også den andre merke det.

Så jeg skjønner ikke hvorfor ikke flere setter sin mentale helse som førsteprioritet på nyttårsforsettene?

Ikke tenk på juleribben

Det bør ikke være flaut å si at i 2018, da skal jeg fokusere på tankene mine, eller i 2018 så skal jeg tenke mer over følelsene mine. Dessuten håper jeg at den norske stat også kan ha som nyttårsforsett å fokusere mer på forebygging, hjelp og kunnskap om psykisk helse, både i og utenfor skolen, for det kan forbedres!

La 2018 bli det året vi fokuserer på det mentale. Ha det gamle i bakhodet som erfaring og som en påminnelse, men nå: Ikke tenk på juleribben, tenk fremover.

Nå må vi slutte å være så naive og heller se verdien i vår mentale helse!


Under 21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Alle får svar innen tre dager. Dersom du ønsker å være anonym, må du oppgi dette tydelig i mailen. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.


Her er mer nytt Si ;D-stoff om nyttår og helse: