SiD

Jeg er skeiv og muslim. Masseskytingen i Orlando hadde alt med islam å gjøre. | Omar Akhtar (18)

  • Omar Akhtar (18)
Etter masseskytingen i Orlando tok det ikke lang tid før vi igjen hørte det samme, gamle argumentet: «Det har ingenting med religion å gjøre.» Dette har alt med religion å gjøre, skriver Omar Akhtar (18).

Si ;D-innlegg: Episoden i Orlando er forferdelig vond, men også noe vi muslimer må lære av.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg er skeiv og muslim. Det er to ting du ikke ser eller hører så mange si. Og det er godt forståelig – aksepten for skeive mennesker blant muslimer er nærmest ikke-eksisterende.

Det finnes noen få, modige mennesker som utrettelig kjemper for våre rettigheter, men som møter på ekstremt mye motgang fra sine trosfeller.

Dette kan vi ikke akseptere.

Det samme gamle argumentet

Denne helgen var vi vitne til den verste masseskytingen i USAs historie. 49 mennesker døde. Helt normale mennesker, som deg og meg.

Det eneste «gale» de hadde gjort, var at de var til stede på en nattklubb for skeive mennesker.

Det tok ikke lang tid før vi igjen hørte det samme, gamle argumentet: «Det har ingenting med religion å gjøre.»

Som en samfunnsengasjert person som stadig leser nye saker om hvordan skeive systematisk undertrykkes og diskrimineres av muslimer, har jeg stikk motsatt oppfatning – masseskytingen i Orlando hadde alt å gjøre med islam.

Omar Akhtar (18) er skeiv og muslim.

Ikke ordentlige mennesker

Spør du unge muslimer i Norge, vil de fleste fortelle deg at de har fått opplæring i både koranen og islamsk levemåte fra foreldre eller fra de mange hundre koranskolene i landet vårt.

Det som er sjokkerende er at mange av disse stedene fungerer som en grobunn for radikalisme.

Jeg har selv erfaringer fra en koranskole i Oslo der lærerne våre stadig vekk fortalte om hvordan homofile skulle straffes av Gud. Mange lærere og imamer holder frem at ikke-muslimer, liberale og ikke minst skeive mennesker, ikke kan regnes som ordentlige mennesker.

Over halvparten av muslimene i Storbritannia fortalte i en undersøkelse tidligere i år at de ville forby homoseksualitet. Det britiske samfunnet er ikke forferdelig annerledes enn det norske, og det er dypt bekymringsverdig om statistikken vår er lik.

  • Jakob Semb Aasmundsen: Angrep på homofile kan også skje i Norge

Legitimerer homofobi

Episoden i Orlando er forferdelig vond, men også noe vi muslimer må lære av. Vi må virkelig slutte å leie inn predikanter og lærere som hater skeive mennesker og vi må slutte å lytte til deres budskap.

Episoden i Orlando er forferdelig vond, men også noe vi muslimer må lære av.

Den nye trenden blant muslimer, der en skal «elske personen, men hate synden», er intet annet enn et klisjéfylt forsøk på å legitimere homofobi.

Det er ikke slik vi behandler marginaliserte minoriteter, spesielt når vi er en av dem selv her i Vesten. Viktigst av alt er fortsatt at muslimer aksepterer at det er greit å være skeiv. Og at man like fullt kan være et godt menneske.


Tragedien i Orlando har påvirket mange. Her kan du lese noen av reaksjonene:


Vi orienterer oss i jungelen av seksualitet

Hva betyr det egentlig at det står + bak LHBT? Og visste du at det finnes over 80 kategorier du kan plassere seksualiteten din i? Demiseksuelle Mia Kristine Martinussen (17), lege Mina Adampour og Eirik Rise, leder i Skeiv Ungdom, diskuterer.

Hør den med ett klikk her:

Slik blir du abonnent:

— For iTunes: Trykk her

— Android eller annen telefon? Søk på Si ;D i din podkast-app.

— Soundcloud: Trykkher

Les mer om

  1. Orlando-terroren
  2. LHBT
  3. Homofili
  4. Terror